Élet-Stílus

Első pontját ünnepelte a Super Aguri

A japán kiscsapat következetesen halad a kitűzött céljai elérésében. Egyre jobb és jobb teljesítményt nyújtanak, vasárnap óta pedig már bajnoki pont is van a tarsolyukban.

Az idény kezdete óta egyre jobb formát mutat a Honda tavaly bemutatkozott kisebbik csapata: villantanak a teszteken, a szabadedzéseken, az időmérőn bejutnak a második szakaszba – a sereghajtói státus a múlté, már egy középcsapatot láthatunk.

Most pedig, a Spanyol Nagydíjon megszerezték első F1-es pontjukat is, Takuma Sato ugyanis az egyik Renault előtt a 8. helyen ért célba. A futam előtt a csapat főtervezője, Peter McCool így nyilatkozott: “Idén a pontszerzés a célunk. Nagyszerű lenne, ha ez már ezen a hétvégén megvalósulna.”


Első pontját ünnepelte a Super Aguri 1

A pont megszerzését ünneplik az agurisok (vezess.hu)


Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu

Nos, nem viccelt. A pontszerző Takuma Sato pedig a futam utáni nyilatkozatában alig talált szavakat az örömtől: “Elképesztő hétvége, igazán nagyszerű teljesítmény a csapattól. Nem találok szavakat… Mindössze egy év és négy verseny után nyílt versenyben pontot szerzünk egy Renault-t megverve!”

“Nem vártam ezt az eredményt, igazán nagyon büszke vagyok a csapat Leafildben végzett munkájára, az egész Honda csapatra, a támogatóinkra. Nem tudom leírni, hogy mekkora öröm ez nekünk, ez a pont mindennél többet jelent számunkra” – magyarázta meghatottan Sato.

A kérdés már csak az, hogy a Spyker által elindított eljárás végén megmarad-e ez a pont.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik