Élet-Stílus

F1: vízválasztó a spanyol a futam

A McLaren-Mercedes sportigazgatója szerint a hétvégi Spanyol Nagydíj eredménye sokat mutat a későbbiekkel kapcsolatban: aki Barcelonát viszi, mindent visz.

Norbert Haug, a McLaren sportigazgatója különleges jelentőséget tulajdonít a hétvégi Spanyol Nagydíjnak, mert aki itt nyerni tud, annak kétségtelenül jó kilátásai lehetnek a tovbbiakban is. „A Forma-1-es csapatok számára a katalán helyszín a legjobb tesztpálya, ez világos. Szabályszerű, hogy aki itt nyerni tud, az a későbbi versenyeken is képes lesz ugyanerre. Ez a szabály nálunk legutóbb 2005-ben érvényesült, amikor, miután megszereztük az első futamgyőzelmünket Barcelonában, a további 14 versenyből tízet megnyertünk” – mondta Haug.


F1: vízválasztó a spanyol a futam 1

Alonso hazai pályán természetesen győzni akar (vezess.hu)


Ennak az okát pedig abban látja a német szakember, hogy a csapatok itt tesztelnek a legtöbbet, a pálya pedig minden tekintetben sokat követel. Amelyik csapat autója itt bírja, annak máshol sem lesz gondja: „Azóta a verseny csak még szorosabb lett, és a csapatok még nagyobb fejlesztéseket hajtanak végre az idény közben. De a legteljesebb fejlesztést a barcelonai pályára hozza minden csapat, a Forma-1- es naptárban szereplő egyetlen másik pályát sem ismerik annyira, mint ezt.”

„Február óta több mint 3700 km-t teszteltünk a MP4-22-essel a spanyol helyszínen. A pálya nemcsak aerodinamikailag jelent kihívást, de a motornak is nagy megterhelést jelent. A kör 70 százalékán teljes gázzal megy az autó” – magyarázta a sportigazgató.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik