Élet-Stílus

Szópárbaj, vádaskodás a pécsi kosárcsapatnál

A múlt héten Vickie Johnson és Simone Edwards is önkényesen, szó nélkül hagyta el a MiZo Pécs női kosárlabdacsapatát – utóbbi menedzsere közleményben számolt be a szakítás okairól.

Kapcsolódó linkek

kosarlabda.lap.hu
sport.lap.hu

Ebben Oded Avni kifejtette, hogy amikor a jamaicai Simone Edwards decemberben Magyarországra érkezett, a részére biztosított lakás nem volt rendben és az első járandósága is 39 napot késett. „Már 15 napos csúszás is elegendő lett volna a kontraktus felbontására. Simone február 15-én, amikor kézhez kapta első fizetését, elhagyhatta volna a klubot, de nem tette, mert szerette a csapatot. Rózsa Gábor ügyvezető egyetlen fizetést sem utalt át időben. Minden hónapban legalább kéthetes késés volt, de olykor egy teljes hónap is” – közölte az ügynök.

Oded Avni ehhez hozzátette: az elmúlt öt évben rendre előfordult, hogy ügyfelei négy, hat vagy akár nyolc hónapot is vártak a jussukra – és a fiatal Bujdosó Nóra hasonló okokból árult hot dogot a város utcáin –, majd úgy összegzett: a kialakult helyzetért a MiZo Pécs menedzsmentje és Rózsa Gábor a felelős.


Szópárbaj, vádaskodás a pécsi kosárcsapatnál 1

Rózsa Gábor (jobbra) visszautasítja az ügynök vádjait (MTI)



Rózsa Gábor, a mecsekaljaiak ügyvezetője értetlenül fogadta a vádakat: „A közelmúltban távozott játékosok és menedzsereik a mai napig nem bontották fel a szerződésüket, így távozásukkal szerződést szegtek. A klubnak velük, illetve a képviselőjükkel szemben nem állt fenn tartozása. A jövőben ezzel az illetővel (Oded Avnival) semmilyen módon nem fogunk játékosok szerződtetéséről tárgyalni. Valótlanságai között érthetetlen, miképp kerül képbe Bujdosó Nóra, aki a hot dogos hír hallatán csak nevetett, és cáfolta azt. Edwards decemberi érkezésekor a lakást átvette, nagyobb ágyat, valamint nagyobb hűtőt kért. Javaslatunkra eldönthette, hogy a részére biztosított lakást vagy a panziót fogadja el. Ő döntött a panzió mellett úgy, hogy másnap felutazott Budapestre szilveszterezni, majd a lakásba érkezett vissza, amelyet átvett. Oded Avni rágalmazásai kapcsán az ügy esetleges jogi úton történő lezárásáról kizárólag a bajnokság befejezése után fogunk dönteni” – nyilatkozta Rózsa Gábor.

A MiZo Pécs együttese kedden, a magyar bajnoki döntő második mérkőzésén otthonában fogadja a MKB-Euroleasing Sopront. Az első meccset a Pécs nyerte, amely így 1-0-ra vezet az egyik fél harmadik győzelméért folyó párharcban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik