Élet-Stílus

Jégkorong: Malkinék veretlenül a nyolc között

Az orosz jégkorong válogatott folytatta remek szereplését a moszkvai világbajnokságon, és a középdöntő záró meccsén a svédeket verte meg. Kialakult a negyeddöntők párosítása, ahova a végső győzelemre esélyes hét csapat mellett a svájciak jutottak.

Kapcsolódó linkek

jegkorong.lap.hu
sport.lap.hu

A moszkvai tornára az elmúlt évek tapasztalatai alapján hét a mezőnyből kimagasló csapat (svéd, kanadai, amerikai cseh, szlovák, finn és orosz) érkezett. Az esélyesek kisebb-nagyobb nehézségek árán be is jutottak a legjobb nyolc közé, akárcsak az egyre erősebb svájciak.

A középdöntő utolsó napján két igazi rangadóra is sor került. A dán-orosz illetve német-fehérorosz találkozók után az esti órákban rendezték meg a svéd-orosz illetve a kanadai-amerikai csatát.

A házigazdák ezúttal is a torna legnagyobb favoritjához méltóan hokiztak, és remek kis meccset játszottak a skandinávokkal. Mind a két együttes szebbnél-szebb megoldásokkal tapsoltatta meg a közönséget, és két harmad elteltével nem is volt különbség közöttük (2-2). A záróharmadban aztán a torna gólkirályi címére jó eséllyel pályázó Morozov Jevgenyij Malkin átadásából eredményes volt, majd nem sokkal később a Pittsburgh Penguins orosz sztárja maga is feliratkozott a góllövők listájára. A negyeddöntőben az oroszok az eddig csalódást okozó csehekkel játszanak, a svédek pedig a szlovákok ellen próbálják meg kiharcolni az elődöntőbe jutást.

A másik csoportban a két észak-amerikai hoki nagyhatalom válogatottja csapott össze. A mérkőzés hamar eldőlni látszott, miután a juharlevelesek már a nyolcadik másodpercben bevették ellenfelük kapuját, és az első 20 percet 4-0-s előnnyel zárták. Innentől kezdve az amerikaiak már csak arra törekedtek, hogy ne legyen megalázó vereség a vége. Ezt végül sikerült is bebiztosítaniuk Paul Stastny (2) illetve Lee Stempniak révén.

Ovecskin megúszta

Egy mérkőzésre szóló eltiltást kapott Alekszandr Ovecskin, a házigazda orosz válogatott szupersztárja a moszkvai jégkorong-világbajnokságon. A gólerős csatár a Svájc elleni meccsen sérülést okozott Valentin Wirznek, amiért végleges kiállítást kapott. A sértett kisebb agyrázkódást szenvedett. A negyeddöntőben ismét játszhat Ovecskin.


Moszkva, világbajnokság, középdöntő
E csoport:
Oroszország-Svédország 4-2
Dánia-Olaszország 5-2

A csoport végeredménye:
1. Oroszország 15 pont
2. Svédország 12
3. Finnország 9
4. Svájc 6
5. Dánia 3
6. Olaszország 0

F csoport:
Kanada-Egyesült Államok 6-3
Németország-Fehéroroszország 6-5

A csoport végeredménye:
1. Kanada 14 pont
2. Egyesült Államok 9 (18-13)
3. Szlovákia 9 (18-15)
4. Csehország 7
5. Németország 6
6. Fehéroroszország 0

A negyeddöntő párosítása:
Oroszország-Csehország
Svédország-Szlovákia
Kanada-Svájc
Egyesült Államok-Finnország

A bennmaradásért, 3. forduló:
Ausztria-Ukrajna 8-4
Norvégia-Lettország 7-4

A végeredmény:
1. Lettország 6 pont
2. Norvégia 5
3. Ausztria 4
4. Ukrajna 3

Ajánlott videó

Olvasói sztorik