Élet-Stílus

Expénzügyminiszter a Mediawave-en

Hogy kerül egy expénzügyminiszter a Mediawave-re, s főleg annak filmes zsűrijébe? Többek közt ezt kérdeztük László Csabától Győrben. Arra is kíváncsiak voltunk, mennyire tartja sikeresnek az ő idején kidolgozott filmtörvényt és – némi ünneprontásként - mi a véleménye az ÁHT hiányáról.

Medgyessy-kormány volt pénzügyi irányítója elárulta, hogy először jár a Mediawave-en, nem is nagyon tudja, hogy esett éppen rá a választás. Mindenesetre a napi 7-8 óra filmnézés nem terheli le, mint mondta, az előzsűri alapos munkát végzett, így nagyon rossz film nem került a fesztiválra.


Expénzügyminiszter a Mediawave-en 1


Videó itt!


Sikeresnek tartja az ő idején kidolgozott filmtörvényt, de nem lát sok esélyt más területen arra, hogy hasonló konstrukciók szülessenek. A film szerinte speciális ipar, mások a nagyságrendjei, mint a többi kulturális területnek.

A mostanában varázsszóként hangoztatott arts&buisness rendszer egyelőre László szerint nem működik Magyarországon, mert sem a kultúra nem érti az üzleti szféra gondolkodását és a gazdasági élet sem lát lehetőséget a kultúrában. Amíg például pazarlást látnak a gazdasági élet szereplői a kulturális intézmények terén, nem szívesen támogatják azokat.

Erről, továbbá a magyarországi mecenatúráról, valamint az államháztartás hiányáról (amely az ő menesztésének apropója volt, és azóta sokszorosára nőtt) készült interjúnkat kedden olvashatják a FigyelőNeten.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik