Élet-Stílus

Borsodi Liga: az Újpest botrányos meccsen verte a DVSC-t

Az Újpest FC hazai pályán két góllal legyőzte a címvédő, listavezető DVSC-TEVA együttesét a labdarúgó Borsodi Liga 27. fordulójának nyitómérkőzésén. A szurkolótáborok botrányos viselkedése ellenére nem szakították félbe a meccset.

A találkozó előtt a hazai ultrák egy óriási transzparenssel fejezték ki nemtetszésüket a múlt heti, Vác elleni sima vereség kapcsán: “Szerezzétek vissza a bizalmunkat!”. Ez szinte azonnal sikerült, hiszen Sándor György az első percben bombagóllal köszönt be.

A folytatásban is inkább a hazaiak akarata érvényesült, a vendégek csak egy-egy pontrúgással tudtak veszélyesek lenni. A szünet után a Debrecen is egyből gólt lőhetett volna, de Aco Stojkov

Kapcsolódó linkek

ute.lap.hu
sport.lap.hu

büntetőt rontott. Ettől lendületet kapott a lila-fehér gárda és Kovács Zoltán karrierje 18. Debrecen elleni góljával megduplázta előnyét. Miroslav Beranek együttese nem tudott kellőképpen felpörögni a hajrára, így magabiztosan nyert az Újpest.


Borsodi Liga: az Újpest botrányos meccsen verte a DVSC-t 1

A tizenegyest hibázó Sztojkov az újpestiek gyûrûjében (MTI)


A rangadót beárnyékolta a két szurkolótábor minősíthetetlen magatartása: a lila-fehér drukkerek végig rasszista rigmusokkal zavarták a játékot, ebben a találkozó elején a debreceniek is “partnernek” bizonyultak, a vendégek később visszafogottabban viselkedtek.

A találkozó után Huták Antal játékvezető-ellenőr elmondta az MTI-nek, hogy véleménye szerint a bíró, Fábián Mihály nem hibázott, amikor a többször is jól hallható rasszista szurkolói rigmusok ellenére sem állította meg a játékot.

“Mindkét együttes drukkerei akkor kezdtek el huhogni és cigányozni, amikor valamelyik színes bőrű futballistánál volt a labda, azonban rögtön elhallgattak, amikor más került játékba, mire a játékvezető lefújta volna a mérkőzést, már elhallgatott a kórus – mondta Huták. – A nemzetközi szövetség folyamatos rasszista megnyilvánulás esetén teszi kötelezővé a találkozó megszakítását. Ebben az esetben erről nem volt szó, a műsorközlő mindkét tábort többször felszólította a sportszerű szurkolásra, ilyen helyzetben mást nem lehet tenni. Természetesen a drukkerek viselkedése mellett nem lehet szó nélkül elmenni, de ez a szövetség hatásköre, az MLSZ ellenőre biztos említést tesz a történtekről a jelentésében.”

Margitai Zoltán, a találkozó szövetségi ellenőre nem nyilatkozott a jelentése tartalmáról. “Ez belső információ, mely a fegyelmi bizottság és nem pedig a nyilvánosság számára készül.”

Borsodi Liga, 27. forduló:
Újpest FC – DVSC-TEVA 2-0
Gól:
Sándor (1.), Kovács Z. (53.)

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik