Élet-Stílus

Spanyol házidöntő lesz az UEFA Kupában

A címvédő Sevilla, illetve az Espanyol jutott az UEFA Kupa fináléjába, azaz spanyol házidöntőt rendeznek május 16-án Glasgowban.

Az andalúz gárda egygólos hátrányból várta a hazai visszavágót, de saját közönsége előtt 2-0-ás győzelmet aratott, így a második csapat lehet a sorozat történetében, amely megvédi címét. Ez 1984-ben és 1985-ben a Real Madridnak sikerült. A jogelőd Vásárvárosok Kupáját is figyelembe véve további két spanyol együttes, a Barcelona és a Valencia hajtotta

Kapcsolódó linkek:


foci.lap.hu
sport.lap.hu

végre ezt a bravúrt. A Sevilla nehezen melegedett be a játékba az Osasuna elleni visszavágón, a 20. perc tájékán azonban átvette a játék irányítását, fölénybe került és kisvártatva a vezetést is megszerezte.

A 37. percben Christian Poulsen felívelése után három védő is tisztázhatott volna, ehelyett Luis Fabiano a kapus lába között a hálóba gurított. A szünet növelte az iramot a címvédő, Renato és Frederic Kanoute is közel járt a gólhoz, éppen úgy, mint a másik oldalon Pierre Webo, aki nagy helyzetben fölé lőtt. Az ellentámadás végén, az 53. percben aztán eldöntötte a párharcot a hazai együttes: Daniel Alves pontos beadása után Reanato terelte a labdát a bal alsó sarokba. A hátralévő időben mind a két oldalon akadtak helyzetek (Webo a kapufát is eltalálta), ugyanakkor az eredmény már nem változott.


Spanyol házidöntő lesz az UEFA Kupában 1

Luis Fabiano szerzett vezetést a Sevillának (MTI/EPA)



A másik párharcban bár a Werder Bremen gyors találattal (Hugo Almeida csapott le egy eladott labdára, majd a kapuba emelt) felcsillantotta a reményt maga előtt, hogy ledolgozhatja háromgólos hátrányát az Espanyollal szemben, azonban nem sokkal később Miroslav Klose színészkedésért megkapta második sárga lapját, és ezzel tulajdonképpen eldőlt a továbbjutó kiléte. A második félidőben a barcelonaiak megfordították a találkozót: Andreas Reinke kapus kapitális hibája után Ferran Corominas lőtt közelről a hálóba, majd egy baloldali szöglet után Mari Lacruz fejelt a kapu bal oldalába. Az Espanyol kettős győzelemmel, az egész sorozatot tekintve pedig veretlenül jutott a fináléba. Az Espanyol sikere révén 1998 után először játssza majd a finálét két azonos nemzetbeli gárda, akkor az olasz Inter a Lazio ellenében hódította el a trófeát.


Spanyol házidöntő lesz az UEFA Kupában 2

Az Espanyol Brémában is a Werder fölé nõtt (MTI/EPA)



UEFA Kupa, elődöntő, visszavágók:
Sevilla (spanyol)-Osasuna (spanyol) 2-0 (1-0)
Gól:
Luis Fabiano (37.), Renato (53.)
Továbbjutott: a Sevilla, 2-1-gyel.

Werder Bremen (német)-Espanyol (spanyol) 1-2 (1-0)
Gól:
Almeida (4.), ill. Corominas (50.), Lacruz (60.)
Kiállítva: Klose (19., Werder Bremen)
Továbbjutott: az Espanyol, kettős győzelemmel (5-1).

A döntőt május 16-án Glasgow-ban rendezik.

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik