Élet-Stílus

Lauda: Hamilton lesz a világbajnok

A száguldó cirkusz háromszoros világbajnoka szerint már idén felérhet a csúcsra a mindössze 22 éves brit pilóta, aki a Forma-1 történetének legsikeresebb debütálásával lepte meg a szakembereket.

„Bármennyire is hihetetlenül hangzik, úgy gondolom, hogy odaérhet a végén. Tény, hogy fiatal és tapasztalatlan, de az eddigi versenyeken rendre ugyanolyan gyors volt, mint Alonso.” – nyilatkozta Lauda a sorozat hivatalos honlapjának. A mindössze 22 éves brit pilóta fantasztikusan kezdte az idényt, hiszen a sportág történetében még senki sem tudott újoncként három dobogós helyezéssel rajtolni.

Az osztrák legenda szerint idén Hamilton mellett csapatársának Alonsónak, és a két ferraris pilótának lesz még beleszólása a világbajnoki cím sorsába. „Mind a két csapat nagyon erős, és egyelőre a pilóták között sem igazán látok különbséget. A Massa-Räikkönen páros legalább olyan versenyképes mint a Lewis-Hamilton duó. Az egyéni hibák, és a további fejlesztések dönthetnek.”

Lauda alig várja már a következő futamokat, véleménye szerint az idei lesz az elmúlt évek legizgalmasabb szezonja. „Idén nemcsak két istálló, hanem a csapattársak párharcát is végigizgulhatjuk. Bízom abban, hogy egészen az utolsó futamokig mindkét pilóta ugyanolyan támogatásban részesül a Ferrarinál és a McLarennél is.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik