Élet-Stílus

Brawn: a Ferrari az első

Az olasz istálló egykori technikai igazgatója egyéves szabadsága után vissza akar térni a csapathoz. Elmondása szerint máshonnan is keresték, de ő egyelőre mindenkit kikosarazott.

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu

„Jó néhányan hívtak, de nekik is csak azt tudtam mondani, hogy maradnék a Ferrarinál” – nyilatkozta Ross Brawn az Autosport című magazinnak. „Nem akarok senkivel sem tárgyalni, amíg nem tisztázódott a helyzetem a Ferrarinál. Júliusra várhatóan eldől, hogy számítanak e még rám, és ha nem, akkor kezdek majd el más lehetőségek után nézni” – tette hozzá Brawn.

Tavaly október, amikor Michael Schumacher bejelentette visszavonulását, az angol szakember is jelezte, hogy egy évig nem akar a Forma-1-gyel foglalkozni. Sokan Brawnt tartják a hétszeres világbajnok sikerei kulcsának: a Benettonnál majd később a Ferrarinál is technikai igazgatóként segítette Schumit. Hivatalosan idáig csak az idei szezonban pont nélkül álló Honda csapat jelezte, hogy szívesen leszerződtetné a szakembert.

A Forma-1-et ismerők korábban biztosra vették, hogy nem technikai igazgatóként térne vissza a Ferrarihoz Brawn, aki maga is erre utaló kijelentéseket tett az interjúban. „Remélem hogy sikerül egy olyan helyet találni, ami számomra új kihívást jelentene. Nem akarom ugyanazt csinálni, mint korábban. Ráadásul találtak már megfelelő embert a posztra, és az idei szezon három versenyén kiderült, hogy az új technikai igazgató remekül végzi a munkáját. Nem lenne tisztességes, ha visszamennék, és kitúrnám onnan.”

Az olasz csapat az eddigi három versenyből kettőt megnyert: a szezonnyító melbourne-i futamon Kimi Räikkönent intették le elsőnek, Bahreinben pedig Felipe Massa diadalmaskodott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik