Élet-Stílus

Fináléban a Liverpool

Hosszabbítást követően, tizenegyesekkel legyőzte a Chelsea-t a Bajnokok Ligájának elődöntőjében Rafael Benitez csapata, és készülhet a május 23-i, athéni fináléra. Szerdán a Milan-ManU összecsapáson dől el ki lesz az ellenfele.

Az első mérkőzéshez hasonlóan a Liverpool otthonában, az Anfield Roadon is elsősorban a küzdelem dominált, főleg azok után, hogy Agger egy begyakorolt szabadrúgás-variációval hamar behozta az idegenben összeszedett egygólos Chelsea-előnyt. A második félidőben és a hosszabbításban mindkét csapat a biztonságra törekedett, majd a tizenegyes-párbajban a hazaiak nem hibáztak, a Chelsea büntetői közül pedig kettőt megfogott Jose Manuel Reina.

Viharos hazai támadásokkal kezdődött a BL angol “rangadója”, de a Carvalho hiánya miatt alaposan átalakított vendégvédelem jól szűrte a Vörösök támadásait. Támadásban ebben az időszakban semmit nem mutatott a Mourinho-gárda.

Fantasztikus hangulat uralkodott az Anfield Roadon, és amikor Daniel Agger egy látványos góllal

Kapcsolódó linkek

bajnokokligaja.lap.hu
sport.lap.hu

megszerezte a vezetést, valósággal felrobbant a dugig megtelt stadion. Steven Gerrard a bal oldalról nem a tizenhatos közepére ívelt fel egy szabadrúgást, hanem a felhúzódó védő elé tálalt, akinek a bal alsóba tartó lövését Cech az előtte tömörülő játékosok miatt csak nagyon későn vette észre.


Fináléban a Liverpool 1

Agger gólját ünneplik a Vörösök (Galéria)


A gól után magasabb fokozatba kapcsoltak a vendégek, és félóra elteltével Drogba ki is egyenlíthetett volna, de a rosszul helyezett löketét Reina hárította. Az első 45 perc hajrájában átvette az irányítást a Chelsea, de a hazai védelem szorításában az elefántcsontparti csatár nem tudott kibontakozni.

A szünet után 10 percig tartott mire ismét felvette a mérkőzés ritmusát a Liverpool, és gyors egymásutánban kétszer is növelhette volna az előnyét: Crouch fejesénél Cech lábbal hárított, majd Kuyt bólintotta kapufára a labdát. Drogba a 75. percben okozott ismét kisebb zavart a hazaiak tizenhatosan belül, de az egész mérkőzésen szinte hibátlanul futballozó Carragher az utolsó pillanatban mentett a csatár elől.

A rendes játékidő vége ismét a Chelseaé volt, de ekkor már mindkét együttes arra törekedett, hogy ne kapjon gólt. A 100. percben Kuyt megszerezte első BL-gólját, de a partjelző lest intett – centiken múlott. A holland lábában egy perccel a ráadás vége előtt ismét benne volt a továbbjutás, de ezúttal rajta volt a sor, hogy telibe trafálja az ellenfél kapusát.

A büntetőpárbajban Zenden, Xabi Alonso és Gerrard – akárcsak Lampard a másik oldalon – nem hibázott. Robben és Geremi tizenegyeseit viszont kifogta Reina, majd Dirk Kuyt esélyt sem hagyva Cechnek, továbblőtte a hazaiakat.

A Liverpool így 2005 után ismét az elődöntőben állította meg Mourinhóékat (akkor meg sem álltak a végső győzelemig a Vörösök). A másik szerdai elődöntőben a Milan hazai pályán próbálja meg kiharcolni a fináléba jutást 2-3-s hátrányból a harmadik angol csapat, a Manchester United ellen.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágó:
FC Liverpool-Chelsea 1-0 (1-0, 1-0, 1-0) – büntetőkkel 4-1
Gól:
Agger (22.)
Továbbjutott: az FC Liverpool, 1-1-es összesítéssel, büntetőkkel

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik