Élet-Stílus

Renault – vissza jövőbe?

Az idei év leglátványosabb formaromlását a Renault csapat nyújtotta, a 2005-ben és 2006-ban a konstruktőri és az egyéni vb-címet is elhódító gárda idén a pontszerzéssel is elégedett lehet. Persze nem elégedettek és keresik a megoldást a problémákra.

Kapcsolódó linkek

forma1.lap.hu
sport.lap.hu

A csapatfőnök, Flavio Briatore nem látja nagyon különlegesnek az idei visszacsúszást, figyelembe véve, hogy korábban milyen erős volt a csapat. “Sokszor láttunk már ilyet a Forma-1-ben. Nézzük csak meg a Ferrarit, a Williamset vagy a McLarent. Ez a sport normális körforgása. Olyan éles a verseny, hogy a legkisebb különbség – két század itt, egy tized ott – és máris két kör hátránnyal végzünk. Ennyi a különbség a negyedik és a
kilencedik között.” – nyilatkozta az olasz.

Briatore nemrég arra panaszkodott, hogy az R27-es fejlesztéséhez későn kezdtek hozzá, most fordítanak a dolgon. Az idei problémák megoldására a jövő évi autó már most folyó fejlesztését is szeretnék felhasználni. “Már javában dolgozunk a jövő évi autónkon. Nincs értelme piszmogni, megvan a célunk. Amit abban a projektben kitalálunk, azonnal alkalmazhatjuk az idei autón is.”


Renault – vissza jövőbe? 1

Az idei autó gyengén muzsikál (vezess.hu)


A csapatfőnök szerint a fejlődésüket a tavalyi körülmények is hátráltatták, a szerencse – vagy valakik a háttérben – ellenük dolgoztak. “A probléma ott kezdődik, hogy tavaly hátrányból kellett világbajnokságot nyernünk. Komoly akadályokat gördítettek elénk. Ha nem így történt volna, most biztosan más lenne a helyzet, mert mi is elkezdhettük volna a fejlesztést, mint a McLaren vagy a többiek. Sajnos, ha az embernek hátrányból kell nyernie, akkor késésben lesz” – mondta Briatore.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik