Élet-Stílus

Mourinho lemondott a címvédésről

A Manchester United csapata szombat délután óriási lépést tett a bajnoki arany felé, miután ötpontosra növelte előnyét a tabellán a Chelseaval szemben. Három fordulóval a bajnokság vége előtt Ferguson játékosai küzdeni akarását dicsérte, míg Mourinho szerint már alig van esélyük.

A Chelsea együttese a szombati mérkőzések egy pontján 2-1-re vezetett a Bolton ellen, míg az Everton hazai pályán kétgólos előnybe került. A 90 perc végén mégis a Vörösök örülhettek, hiszen harminc perc alatt négyet lőttek Liverpoolban, míg a Chelsea végül döntetlenre végzett. Ez annyit jelent, hogy három fordulóval a bajnokság vége előtt, szinte már célegyenesben a Manchester, amely öt ponttal vezeti a tabellát.

A ManU a következő fordulóban városi rangadót játszik a Cityvel, majd a West Hamet fogadja hazai pályán, és zárásként egy korábbról elhalasztott meccset pótol be a Chelsea ellen. Ha Fergusonék a két előző mérkőzést nyerik, akkor már bajnokként utazhatnának a Stamford Bridge-re. A londoniaknak ennél sokkal nehezebb a további programjuk: az Arsenallal, a ManU-val és az Evertonnal játszik a Mourinho-gárda.

A portugál tréner is belátta, hogy komoly hátrányba kerültek a bajnoki elsőségért folyó versenyfutásban. „Még nincs vége a szezonnak, de a riválisunk már fél kézzel a kezében tartja a kupát. Addig természetesen nem adjuk fel, amíg van matematikai esélyünk, de nehezen tudom elképzelni, hogy a hátralévő három meccsből kettőt elveszítsenek. Már alig van reményünk a címvédésre.”

A bajnoki címről tehát lemondtak a londoniak, a következő hetekben más feladatokra koncentrálnak. „Nincs időnk szomorkodni, nagyon fontos Bajnokok Ligája összecsapás vár a csapatra. Minimális előnyt szereztünk a Liverpool ellen hazai pályán, és kedden ki akarjuk harcolni a döntőbe jutást.” – mondta Mourinho. A tréner gondjait szaporította, hogy Ricardo Carvalho szombaton fél óra után lesérült. Honfitársára illetve a Németországban megműtött Michael Ballackra biztosan nem számíthat a tréner a Liverpool elleni rangadón.

A manchesterieknél érthetően nagy volt az öröm, Ferguson is tisztában van azzal, hogy innentől kezdve már csak ők veszíthetik el a bajnokságot. „Óriási győzelmet arattunk a bajnokság hajrájában. Fantasztikusak voltak a játékosaim, kétgólos hátrányban sem adták fel.” – lelkendezett a skót szakvezető, aki szerint ilyen játékkal megérdemli a csapat a bajnoki címet. „Nem adták fel egy percig sem, és az első gólunk után egész egyszerűen briliáns teljesítményt nyújtottak.

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik