Élet-Stílus

Piquet: Massa lesz a világbajnok

A háromszoros Forma-1-es világbajnok brazil Nelson Piquet szerint a Ferrari versenyzői közül honfitársa, Felipe Massa a favorit.

Nelson Piquet úgy gondolja, hogy a Ferrari versenyzői közül Felipe Massa az esélyesebb a világbajnoki címre, már csak azért is, mert csapattársa, a finn Kimi Räikkönen nem dolgozik teljes erőbedobással.

„Az idény kezdete előtt nem tudtam, hogy mekkora sebességkülönbség van Massa és Räikkönen között. Most azonban már nincs kétségem: egyértelműen Felipe Massa a favorit, hiszen mindig gyorsabb az időmérőn Räikkönennél, manapság pedig a futamot az első kanyarban nyerik. Mivel Massa jobb az időmérőn, nem tudom Räikkönen hogyan győzhetné le. A futamokat és a bajnokságot szombatonként fogják megnyerni, és Räikkönen jelenleg képtelen Massa tempóját elérni” – hangzott Piquet okfejtése.

„Egyébként sem Massa, sem Räikkönen nem ér fel a német Michael Schumacherhez, pedig ő is követett el hibákat az utolsó két évben. Manapság az egyetlen versenyző a Forma-1-ben, aki sosem hibázik, és a legtöbbet hozza ki a lehetőségekből, az Fernando Alonso. Massa csak a technikai háttér miatt fogja megverni” – folytatta az egykori brazil klasszis.

Kapcsolódó linkek:


forma1.lap.hu
sport.lap.hu

Massa jelenleg öt pont hátrányban van a bajnokságot vezető triumvirátussal, Kimi Räikkönennel, Fernando Alonsóval, valamint Lewis Hamiltonnal szemben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik