Élet-Stílus

Jégkorong-vb: parádéztak a svédek

A moszkvai jégkorong-világbajnokság második napján sem történt meglepetés, az esélyesek nem hibáztak, a címvédő svédek meg egyenesen parádéztak, hat góllal verték Olaszországot.

Kapcsolódó linkek:


jegkorong.lap.hu
sport.lap.hu

Meglepetéssel indult, aztán papírforma eredménnyel zárult az A-csoportban a svéd-olasz meccs. Az első harmad elején az italiaiak szereztek vezetést, de ezzel el is lőtték a puskaporukat, a címvédő ezután futószalagon szállította a gólokat, meg sem állt hétig. Johan Davidsson és Fredrik Emwall egyaránt kétszer volt eredményes a „háromkoronás” csapatból, Per Hallberg, Jonathan Hedstrom, illetve Tony Martensson pedig egyszer-egyszer mattolta az olasz kapust.


Jégkorong-vb: parádéztak a svédek 1

Hétszer ünnepelhettek gólt a svédek (ihwc.net)



„Nem kezdtünk jól, de miután megszereztük az első gólunkat, beindultunk” – foglalta össze a látottakat a svédek egyik legjobbja, Davidsson. A csoport másik mérkőzésén a svájciak 2-1-re verték Lettország legjobbjait, Sandy Jeannin és Adrian Wichser gólszerzőként és előkészítőként egyaránt jeleskedett. A végső sikerre mindig esélyes Kanada nem sziporkázott, ám így is nyert a németek ellen a D-csoportban, a szinte végig kiegyenlített találkozót a St. Louis Blues alkalmazásában álló Jamal Mayers döntötte el a záró felvonás közepén. A szlovákok bemelegítés gyanánt 3-0-ra verték Norvégiát. A gólokon Marek Uram, Zdenko Chara és Branko Radivojevic osztozott (utóbbi kettő NHL-játékos), míg Jaroslav Halak a kapuban remekelt, mind a 24 norvég lövést védte.

Moszkva, vb
A-csoport:

Svédország-Olaszország 7-1
Svájc-Lettország 2-1

C-csoport:
Szlovákia-Norvégia 3-0
Kanada-Németország 3-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik