Élet-Stílus

UEFA Kupa: a német sajtó üti-vágja a Werdert

A német lapok alaposan lehúzzák a keresztvizet a Werder Bremenről, amely csapnivaló játékkal 3-0-s vereséget szenvedett a spanyol Espanyoltól az UEFA Kupa elődöntőjének első összecsapásán.

A Bild meglehetősen keményen fogalmaz, a német újság szerint a Werder „nyomorult” teljesítményt nyújtott Barcelonában, és a háromgólos veresége miatt el is búcsúzhat a további küzdelmektől, mint ahogy írja: „A kupa már eltűnt”. A brémai Weser Kurier még a Bildnél is durvább kritikával illette az UEFA Kupa elődöntőjének első

Kapcsolódó linkek:


foci.lap.hu
sport.lap.hu

mérkőzésén leszerepelt Schaaf-legényeket: „Az első találkozót elveszítették három nullára, vagy is azt kapták, amit megérdemeltek – a klub históriáskönyvébe jelentős szégyenként vonul majd be ez a mérkőzés.”

„Tényleg kiábrándító ez a vereség. A csapat rosszul játszott, senki sem nyújtotta azt a teljesítményt, amelyet általában szokott, ez természetesen rám is vonatkozik. Ami azt illeti: én bűn rossz voltam” – ismerte el a csapat támadója, Miroslav Klose. Amíg a németek a sebeket nyalogatják, Spanyolorságban ünnepelnek, igaz, csak visszafogottan. “Közel Glasgowhoz” – utal az Espanyol kapcsán az UEFA Kupa döntőjének helyszínére az El Mundo Deportivo című lap, de az AS is hasonlóan fogalmaz a barcelonai egylet továbbjutási esélyeit illetően, ahogy írja, az Espanyol „félúton jár a Glasgowba vezető úton”.


UEFA Kupa: a német sajtó üti-vágja a Werdert 1

A háromból az első Espanyol-gól (MTI/EPA)



Ernesto Valverde, az Espanyol vezetőedzője is nagyon örült a 3-0-s győzelemnek, de állítja, a visszavágón már csapatának lesz több veszíteni valója. „A labdarúgás hibákról szól és a Werder ezen a meccsen többször is bakizott. Mi egy nagy mérkőzést játszottunk, remek eredményt értünk el, méghozzá egy igen erős együttes ellen, de még nem jutottunk tovább, van hátra még egy mérkőzés, ott is helyt kell állnunk” – mondta a szakvezető.

Egy biztos: a másik ágról spanyol együttes jut majd a döntőbe, jelenleg az Osasuna van közelebb Glasgowhoz, miután hazai pályán 1-0-ra verte a címvédő Sevillát. „Nagyon jól játszottunk, jó eredményt is értünk el, de ha tovább akarunk jutni, Sevillában is meg kell ismételnünk ezt a teljesítményt. Nehéz visszavágóra számítok, de ha szerzünk egy gólt idegenben, a Sevillának már hármat kellene rúgnia” – számolgatott José Angel Ziganda, az Osasuna szakvezetője. Kollégája, Juande Ramos a következőket nyilatkozta: „Az Osasuna nagyon jól játszott, de remélem, a visszavágón sikerül nyernünk. Ha ott akarunk lenni a döntőben, sokkal jobb teljesítményt kell nyújtanunk, mindenestre ez a nulla egy bizony nem egy jó eredmény” – vélte Ramos.

UEFA Kupa, elődöntő, 1. mérkőzések:
Osasuna (spanyol)-Sevilla (spanyol) 1-0
Gól:
Soldado (55.)

Espanyol (spanyol)-Werder Bremen (német) 3-0
Gól:
Hurtado (20.), Pandiani (50.), Corominas (88.)
Piros lap: Wiese (58., Werder Bremen)

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik