Élet-Stílus

Jégkorong-vb: magabiztos favoritok

Meglepetések nélkül, az esélyesek győzelmével kezdődött péntek délután az "A csoportos" jégkorong-világbajnokság Moszkvában.

Kapcsolódó linkek:


jegkorong.lap.hu
sport.lap.hu

A 71. jégkorong-vb nyitó mérkőzésén az Egyesült Államok négygólos különbséggel verte Ausztriát. Az esélyesebb amerikaiak nagy fölényben játszottak, 46-szor lőttek kapura, míg az ellenfél csak 16-szor, igaz, a sógorok a második harmadban egyetlen árva kísérletüket gólra váltották. „Gyorsan döntésre szerettük volna vinni a dolgot, fontos volt, hogy zsebre tegyük az első meccset. Remélem, játékban egyre jobbak leszünk majd” – így az amerikaiak védője, a Nashville-ben játszó Ryan Suter.


Jégkorong-vb: magabiztos favoritok 1

Az amerikaiak is simán nyertek (iihf.com)



A finnek is remekül rajtoltak, hiszen válasznélküli öt gólt rámoltak be az ukránoknak. Timo Parssinen egymaga kétszer volt eredményes, a 25 lövést fogó Fredrik Norrena pedig mindjárt egy shutouttal kezdett. Az esti folytatásban a csehek a fehéroszokat, az oroszok pedig a dánokat okították. Mind a két mérkőzésen felborult a pálya, csak és kizárólag egyedül a különbség volt kérdéses: Csehország végül 8-2-re, a házigazda szbornaja pedig 9-1-re győzött. Utóbbinál a Washington népszerű klasszisa, Alekszander Ovecskin góllal és assziszttal, míg a Pittsburgh fiatal titánja, Jevgenyij Malkin egy góllal rukkolt elő.

Moszkva, vb
D-csoport:
Oroszország-Dánia 9-1
Finnország-Ukrajna 5-0

B-csoport:
Csehország-Fehéroroszország 8-2
Egyesült Államok-Ausztria 6-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik