Élet-Stílus

Táncosok a Gödörben

Negyedik alkalommal rendezik meg a Budapesti Tánc és Performance Fesztivált a Gödör Klubban; a szombaton kezdődő, kétnapos rendezvényen sajátos, klasszikus előadóművészeti kategóriákba nemigen sorolható darabokat láthat a közönség.

A rendezvény ingyenes, a fesztiválon 23 produkciót tekinthetnek meg az érdeklődők – áll a szervezők közleményében. Az előadások kifejezetten erre az alkalomra készülnek, máshol nem láthatók – olvasható az MTI-hez eljuttatott összegzésben. A fesztiválon fellép többek között Máthé Gabriella táncművész, Feledi János és csapata a Budapest Balett társulatából, valamint Horváth Ezüst Kálmán kéz- és balettművész.

Az AntennaBruThália Társulat interaktív produkciója azt vizsgálja, hogyan hat a csatornák által sugárzott program olyasvalakire (egy vak asszonyra), akinek talán ez az egyetlen kapcsolata a külvilággal. A társulat tagjai egy képzeletbeli éter rádióállomásaiként jelennek meg.

A Pontosvesszők társulatának előadásában öt különböző művészeti ág képviselője lép fel. A szereplők a nézők felé fordulva egy-egy pontra fókuszálják tekintetüket, így egymást nem látják; arcmunkájuk irányított improvizáció.

Az Apró Színházi Társulat Hamupipőke című interaktív darabja a nő személyiségfejlődéséről szól, a címszerepet párhuzamosan két színész játssza, kifejezve a főhős vívódását. Az előadás kísérletet tesz arra, hogy a nézőkből előcsalogassa a gyermeki rácsodálkozást.

A Radikális Szabadidő Színház Patyomkin Projekt II. elnevezésű, Eizenstein mozijából merítkező produkciója egy háborúba szakadt katona függő helyzetét mutatja be. A Tűzmadarak Zsonglőrcsoport Tűzpólusok című, rendhagyó darabja tűzzsonglőr- és tűztánc-elemekből épül fel, középpontjában a tűz áll, mint szimbólum.

A Gödör Klub külső anyagi támogatás nélkül valósítja meg a rendezvényt – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik