Élet-Stílus

Mozikba kerül a Titanic közönségdíjasa

Hamarosan a magyar mozikban is vetítik a 2006-os Titanic Nemzetközi Filmfesztiválon közönségdíjat nyert Te meg én és minden ismerősünk (Me and You and Everyone We Know) című filmet.

A fesztivál közleménye szerint Miranda July alkotása a filmfesztivál forgalmazásában kerül a magyar mozikba. A cannes-i Arany Kamerával és a Sundance Filmfesztivál zsűrijének különdíjával is kitüntetett film – az MTI-hez eljuttatott ismertető szerint – egy felettébb kreatív lakóközösség mindennapjaiba vezeti el a nézőt.

A film korunk egyik legnyomasztóbb problémáját szórakoztatóan dolgozza fel: megmutatja a külső és belső gátakat, melyek modern világunkban gyakran meghiúsítják a másik emberrel való kapcsolatteremtést – olvasható az összegzésben.

A közleményből kiderül: a Titanic Filmfesztivál szervezői azt tervezik, hogy minden évben felkarolnak egy-egy erős filmet, amelynek segítik a filmszínházi és DVD-bemutatását. Céljuk az, hogy ezek a kiemelkedő alkotások ne csak a fesztivál 11 napja során jussanak el a magyar közönséghez.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik