Élet-Stílus

Újra lesz Európa Jazzhíd

Európa Jazzhíd címmel május 1-jén koncertsorozatot rendeznek a neves magyar és külföldi zenészeinek részvételével Budapesten.

Május elseje, az Európai Unióhoz való csatlakozás évfordulója hagyományosan dzsesszünnep is, a zenei programokról az eseményt szervező Magyar Jazzművészek Társasága, a Showhivatal és a Hungarofest tájékoztatta kedden az MTI-t.

Az összegzés szerint a koncertek május 1-jén, jövő kedden a déli óráktól késő estig zajlanak: a műfaj különböző generációinak és stílusainak meghatározó muzsikusai a pesti alsó rakparton, a Columbus Jazzklub és a Vigadó között, továbbá a Hősök terénél, az Andrássy út és Rippl-Rónai utca kereszteződésében felállított színpadon váltják egymást.

Fellép az Oscar Peterson triójából ismert dobos, Ed Thigpen, Janoska Roman hegedűvirtuóz Szlovákiából, valamint Adam Pieronczyk lengyel szaxofonos. A műfaj hazai klasszikusai közül részt vesz a fesztiválon Babos Gyula, Dés László, Szakcsi Lakatos Béla, Horváth Kornél, Fekete-Kovács Kornél, Borbély Mihály, Berki Tamás és együttese. A fiatalabb generációt többek között Oláh Tzumo Árpád, Borlai Gergő, a Szakcsi Jr. Trió képviseli.

A csúcspontnak a rakparti színpadon kezdődő, majd a Columbuson folytatódó Budapest Jam ígérkezik, a koncerteken fellépő hazai és vendégmuzsikusok örömzenéjét hallgathatja a közönség – olvasható a közleményben.

A tavalyi dzsesszünnepen két nagyszínpadon tizennégy koncertet hallhattak az érdeklődők, tíz ország több mint száz zenészének részvételével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik