Élet-Stílus

Elhunyt egy világbajnok labdarúgó

Hatvanegy éves korában elhunyt Alan Ball, az 1966-os világbajnok angol labdarúgó-válogatott tagja. A jelentések szerint a legendás játékossal szívroham végzett a BL-elődöntő után, kedd éjszaka.

Alan Ball 72-szer szerepelt az angol válogatottban (hatszor csapatkapitányként) és ezeken nyolc gólt szerzett. Huszonegy évesen, a csapat legfiatalabb tagjaként aranyérmet nyert az 1966-os vb-n. Fáradhatatlan és megalkuvást nem ismerő játékos volt, a közönség körében pedig igen népszerű.

Ball – aki pályafutása során a Blackpoolban, az Evertonban, az Arsenalban, a Southamptonban, az amerikai Philadelphia Furyban, a kanadai Vancouver Whitecapsban, a hongkongi Easternben és a Bristol

Kapcsolódó link:


foci.lap.hu

Roversben is szerepelt – a második játékos, aki már eltávozott a világbajnoki címet szerzett csapatból, a csapatkapitány Bobby Moore 1993-ban hunyt el.

A legenda fia, Jimmy elmondta, édesapja a televízióban még megnézte a Manchester United-AC Milan BL-elődőntőt, és ő még beszélt is vele a meccs után. „A labdarúgásról beszélgettünk, és apa jókedvű volt, csak úgy áradozott Paul Scholes gólpasszáról. Aztán az éjszaka közepén telefonon közölték velem a hírt, nagyon, de nagyon szomorú vagyok” – mondta a fiú elcsukló hangon. A jelentések szerint Alan Ball szívroham következtében vesztette életét.

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik