Élet-Stílus

Williamsék lemosták a belgákat

Negyedik csapatként az Egyesült Államok jutott be az elődöntőbe a női tenisz Fed Kupa Világcsoport I-ben, miután hazai pályán 5-0-ra legyőzte Belgiumot. A négy között az oroszok, a franciák és az olaszok várnak.

Kapcsolódó linkek

tenisz.lap.hu
sport.lap.hu

A negyeddöntős párharcok mind a négy esetben hamar eldőltek, hiszen a győztes csapatok egy mérkőzést sem engedtek a riválisaiknak. A címvédő olaszok a papírformának megfelelően lemosták a kínaiakat, az oroszok sem hagyták kétséget afelől, hogy nagyobb játékerőt képviselnek a spanyoloknál, a franciák pedig szintén 5-0-val lépték le a japánokat.

Utolsóként az amerikaiak a sztárjaik nélkül kiálló belgákat oktatták. Az első két egyest a Williams-nővérek simán hozták Kirsten Flipkens és Caroline Maes ellen, vasárnap azonban nem ők, hanem a mindössze 18 éves Vania King gyűjtötte be a párharcot eldöntő harmadik pontot. Eredetileg Serenára várt volna ez a feladat, de a fiatalabbik Williams-testvér kisebb sérülés miatt nem tudta vállalni a játékot.


Williamsék lemosták a belgákat 1

Vania King hozta a gyõztes meccset (AP)


A fiatal King hátrányból felállva, háromjátszmás maratoni csatában győzte le Flipkens-t, aki a harmadik, döntő szettben a meccs megnyeréséért adogathatott. King azonban a legjobbkor brékelt, majd hozta saját adogatását, és egy újabb brékkel a megnyerte a mérkőzést.

A hátralévő két, tét nélküli meccsen előbb Venus verte Wickmayert, majd párosban King és Lisa Raymond is oktatott.

Fed Kupa, negyeddöntő:
Egyesült Államok-Belgium 5-0
Vania King-Kirsten Flipkens 4:6, 6:4, 7:5
Venus Williams-Yanine Wickmayer 6:1, 6:2
Vania King, Lisa Raymond-Tamaryn Hendler, Caroline Maes 6:1, 6:2

Korábban:
Franciaország-Japán 5-0
Oroszország-Spanyolország 5-0
Olaszország-Kína 5-0

Elődöntő párosítása:
Egyesült Államok-Oroszország
Olaszország-Franciaország

Az elődöntős összecsapásokat július 14-én és 15-én rendezik, a fináléra szeptember 15-én és 16-án kerül sor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik