Élet-Stílus

Az igazi Da Vinci Debrecenben

Firenze és Tokió után augusztus közepétől Debrecenben rendezik meg Az igazi Da Vinci című kiállítást, amelyen a tervek szerint Leonardo da Vinci számos művét és több, irányításával készült makettet, modellt láthat majd a nagyközönség.

Tavaly Leonardo elméje címmel a firenzei Uffizi-képtárban volt látható a különleges tárlat, amelyet jelenleg Tokióban tekinthetnek meg az érdeklődők. Firenze, Tokió, Debrecen, New York, Madrid, Rio; nem akármilyen névsor, amelybe Debrecen neve is felkerült – mondta a megállapodás aláírása kapcsán Kósa Lajos. A polgármester szavai szerint a kiállításért nagy a versengés a világban. Debrecen számára rendkívüli kulturális lehetőség, hogy bemutathatja a tárlatot – hangsúlyozta.


Az igazi Da Vinci Debrecenben 1

Számos eredeti Leonardo-művet és több, a művész irányításával készített makettet, modellt láthat majd a közönség Debrecenben. A helyi Modem Művészeti és Kortárs Galéria vezetői arra számítanak, hogy külföldről is sok látogató érkezik a páratlan tárlatra, ezért a környező országokban is lehet majd jegyet kapni. A jegy ára hasonló lesz, mint Firenzében és Tokióban: átlagosan 10 euró, de a gyerekek kedvezményt kapnak. A tárlatot a tervek szerint augusztus 16-tól november 16-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

A debreceni kiállításnak, amelyet a Modemben, 1300 négyzetméteres területen rendeznek meg, Sólyom László köztársasági elnök lesz a fővédnöke, a védnökséget pedig az olasz kulturális miniszter vállalta – hangzott el a sajtótájékoztatón. A szervezők egyelőre nem hozták nyilvánosságra, Leonardo da Vinci mely művei szerepelnek majd a debreceni bemutatón.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik