Élet-Stílus

Materazzi-duplával lett bajnok az Inter

Az Internazionale megszerezte története 15. bajnoki címét, miután Sienában győzött, míg legnagyobb riválisa, az AS Roma kikapott az Atalanta otthonában az olasz labdarúgó-bajnokság 33. fordulójában.

A milánóiak 2-1-re diadalmaskodtak a toszkán gárda vendégeként, és ezzel megvédték címüket, hiszen tavaly a bundabotrány miatt az előttük végzett Juventust és AC Milant is büntetőpontokkal sújtották. Legutóbb “normál körülmények között” 1989-ben nyerte meg a scudettót a kék-fekete együttes.

A tavalyi vb-döntőn is eredményes Marco Materazzi

Kapcsolódó linkek

olaszfoci.lap.hu
sport.lap.hu

negyedóra elteltével fejjel vette be a Siena kapuját, amire szinte azonnal érkezett a válasz a másik oldalon. A döntő találatot a második félidőben ismét a válogatott védő szerezte: a 61. percben megítélt büntetőnél ő vállalta a felelősséget, és biztosan értékesítette a lehetőséget.

A találkozó után Massimo Moratti, a bajnokcsapat elnöke bejelentette 2011-ig meghosszabbították Roberto Mancini vezetőedző szerződését.


Materazzi-duplával lett bajnok az Inter 1

Materazzi két gólja kellett a bajnoki aranyhoz (gazzetta.it)


Az AS Roma a jövő heti Lazio elleni derbire való tekintettel tartalékosan állt fel, s így 2-1-es vereséget szenvedett Bergamóban. A kudarc következtében az Internazionale 16 pontos, behozhatatlan előnyre tett szert öt fordulóval a Serie A vége előtt.

A forduló rangadóján a Fiorentina Rómában nyert a harmadik Lazio ellen. Egy mérkőzést, a Catania-Ascoli találkozót május 2-ára halasztották.

Serie A, 33. forduló:
Atalanta-AS Roma 2-1
Gól:
Doni (37.), Zampagna (44.), illetve Perrotta (64.)
Piros lap: Ferrari (90., AS Roma)

Chievo-Livorno 2-1
Gól:
Pellisier (55.), Bogdani (76.), illetve C. Lucarelli (18.)

Empoli-Torino 0-0

SS Lazio-Fiorentina 0-1
Gól:
Mutu (71.)

Reggina-Udinese 1-1
Gól:
Amoruso (81.), illetve Muntari (26.)

Siena-Internazionale 1-2
Gól:
Negro (19.), illetve Materazzi (16., 60., utóbbit 11-esből)

Palermo-Parma 3-4
Gól:
Bresciano (36.), Di Michele (45., 11-esből), Zaccardo (90.), illetve Budan (25.), Fernando Couto (47.), Gasbarroni (71.), Rossi (80.)
Piros lap: Pisano (58., Palermo)

Szombati eredmények:
AC Milan-Cagliari 3-1
Sampdoria-Messina 3-1

Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik