Élet-Stílus

Bronzérmet nyertek Primászék

A női vízilabda LEN Kupa négyes döntőjét döntetlennel zárta az UTE-OSC-Cemelog csapata a görög Olympiakosz Pireusz ellen, így végül a harmadik helyen végzett a második számú európai sorozatban.

Kapcsolódó linkek

vizilabda.lap.hu
sport.lap.hu

A vasárnap kora délután rendezett hollandiai összecsapáson már kissé fáradtan vízbe szálló – ráadásul kevés megfelelő cserejátékossal rendelkező – magyar csapat, amely pénteken 12-7-re veszített a vendéglátókkal szemben, majd szombaton 11-10-re legyőzte a Róma csapatát, fej-fej mellett haladt athéni riválisával, amely a helyszíni beszámoló szerint erőteljes bírói támogatást élvezett.

Ez utóbbi megállapítást az támasztja alá a legkifejezőbben, hogy tíz alkalommal is – azaz ilyen szinten meghökkentően sokszor – fújtak kontrát az Újpest-OSC ellen. Becsey Péter együttese azonban elbírta a részrehajlást, mert – elsősorban a márciusi vb-n az All Star-válogatottba is beválasztott, az amszterdami meccsen 4 gólig jutó Primász Ágnes vezérletével – tartani tudta a lépést a görögökkel és döntetlenre hozta az összecsapást.

A 7-7 azt jelentette, hogy az Olympiakosz végzett a négyes finálé utolsó helyén, míg a magyar együttes végső helyezéséről a görögök elleni meccset követő másik találkozó, a házigazda Nereus Zaandam és az olasz ASD Roma közötti összecsapás kimenetele döntött. Ezt a meccset az olasz együttes nyerte, így Primászék a harmadikok lettek.

LEN Kupa, négyes döntő, 3. nap:
UTE-OSC-Cemelog – Olympiakosz Pireusz (görög) 7-7
A magyar góldobók: Primász 4, Keszthelyi, Ipacs, Zantleitner 1-1

ASD Roma (olasz)-Nereus Zaandam (holland) 12-8

A végeredmény:
1. ASD Roma 6 pont (29-23)
2. Nereus Zaandam 6 (27-25)
3. UTE-OSC-Cemelog 4
4. Olympiakosz Pireusz 1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik