Élet-Stílus

Jövő héten kezdődik a szúnyogirtás

A tavalyinál mintegy két héttel korábban, április 25-én kezdődik a szúnyogirtás a Balatonnál. A korábbi időpontot a szakértők kezdeményezték, mivel az enyhe tél és a meleg tavasz miatt gyors volt a szúnyoglárvák fejlődése.

Lázár János, a tóparti önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség titkára a Népszabadságnak elmondta, hogy a tavalyival megegyezően az idén is két biológiai és hat kémiai irtásra kerül sor a Balatonnál. A biológiai gyérítést nagyjából 1700 hektáron vetik be, a kémiai védekezést pedig közel 5700 hektáron alkalmazzák. A védekezésre az idén 70 millió forint áll rendelkezésre, a felét az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztérium állja, a másik 35 milliót pedig a tóparti önkormányzatok.

Lázár Jánostól megtudtuk, hogy a közbeszerzési pályázaton már ki is választották a szúnyogirtások kivitelezőjét: mint korábban, most is a Corax-Bioner Zrt. nyerte el a megbízást.

Várhatóan még ebben a hónapban megtörténik az első szúnyogirtás a Velencei-tónál is, a Tisza-tó mellett a munkákat várthatóan májusban kezdik.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik