Élet-Stílus

Drágulhatnak a strandbelépők

A jó idő miatt a következő hétvégétől kezdve folyamatosan nyári üzemmódra váltanak a fővárosi fürdők, így megnyitják ezek napozóit, külső medencéit is.

A meleg időben hétvégén már vendégeket fogadott a Széchenyi fürdő és a Gellért fürdő napozója. A Gellértben a napokban töltik és tesztelik a hullámmedencét, amely hétvégén már üzemel, hullámfürdőzni azonban csak a hónap utolsó hétvégéjétől lehet. A hó végén térnek át a nyári nyitva tartásra, ami szerint mindennap este hétig lesz nyitva a fürdő, ahol nyáron hétvégenként, péntektől ismét lesz éjszakai fürdőzés.

Jövő szombattól nyit a Palatínus strand, hétvégén is tovább lesz majd nyitva a Lukács fürdő, és birtokba vehetik a vendégek a Dagály fürdő négy strandmedencéjét is. A Dagályon egyébként már e héten elbontják a kisebbik úszómedence fölötti sátrat. Újdonság az is, hogy a Dagály este hét helyett fél kilencig tart majd nyitva nyáron.


A tervek szerint a Paskál, a Csepeli, a Csillaghegyi és a Római strand június 2-ától fogad vendégeket, a Palatínushoz hasonlóan esténként hét óráig.

A Budapest Gyógyfürdői Zrt. igazgatóságának döntésére váró javaslat szertint májustól a strandokon és a fürdőkben a tavalyinál 200 forinttal drágább lesz a belépőjegy. Tavaly a Dagályon 1500 forint, a Palatínuson 1600, a Paskálon 1000, a Széchenyiben 2000, a Gellértben pedig 2500 forintba került egy egész napos belépőjegy.


A felújítás alatt lévő fürdőkben, köztük a Gellértben is, a menedzsment nem javasol díjemelést. Így például a Gellértben maradna a jelenlegi 2800 forintos belépőjegy. Azokban a fürdőkben, ahol van gyermekjegy, az 100 forinttal drágulna, s így 200 forint lenne a különbség a felnőttjegyhez képest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik