Élet-Stílus

Tisztességes vereség a hoki-vb-n

A magyar jégkorong-válogatott 4-1-es vereséget szenvedett a házigazda Szlovéniától a divízió I-es világbajnokságon, és ezzel tulajdonképpen eldőlt, hogy nem juthat fel a legjobbak közé.


Pat Cortina, a magyarok szövetségi kapitánya a mérkőzés előtt elmondta, ha az első tíz percet megússzuk kapott gól nélkül, megnőhet az esély a győzelemre Szlovénia ellen. Nos, a harmadik percben már 2-0-ra vezetett NHL-ben játszó Anze Kopitar vezette házigazda. Pedig meglehetősen bátran és jól kezdtek a mieink, a 26. másodpercben Kovács Csaba lövése után a kapuvasról vágódott ki a korong.

A magyar helyzet ébresztőleg hatott a hazaiakra, akik két gyors góllal elhúztak: Tomaz Razingar és Dejan Varl is keresztpassz után, kapásból volt eredményes, majd a 16. percben Egon Muric piszkálta be közelről a korongot a magyar kapuba. Az első harmadban nyomasztó fölényben játszottak az erősebbnek, erőszakosabbnak is gyorsabbnak tűnő szlovénok, a második harmad viszont valamivel kiegyenlített küzdelmet hozott, és Peterdi Imre egy kiugrás során csökkentette is a különbséget, miután a bal alsó sarokba pofozta a kapusról kipattanó pakkot.

A záró felvonásra azonban így sem maradt sok izgalom, Szlovénia magabiztosan tartotta az előnyét, amely Mitja Sotlar bombája után már háromra duzzadt. Ezzel a különbséggel is megérdemelten nyert a házigazda, amely ezzel nagy lépést tett a feljutás felé. Kedden szünnap lesz a ljubjanai divízió I-es vb-n, majd szerdán Románia következik.

Divízió I-es vb, Ljubljana, 2. forduló:
Szlovénia-Magyarország 4-1 (3-0, 0-1, 1-0)
Gól:
Razingar (3.), Varl (4.), Muric (16.), Sotlar (45.), ill. Peterdi (26.)

További mérkőzések:
Litvánia – Nagy-Britannia 3-2
Japán-Románia 6-5 – h.u.

Az állás:
1. Szlovénia 6 pont
2. Magyarország 3 (7-5)
3. Nagy-Britannia 3 (6-6)
4. Litvánia 3 (4-8)
5. Japán 2
6. Románia 1

Szerdai program:
Litvánia-Japán, 13:00
Magyarország-Románia, 16:30
Szlovénia – Nagy-Britannia, 20:00

Ajánlott videó

Olvasói sztorik