Élet-Stílus

Hamilton kihívta a világbajnokot

Miután a Bahreinben harmadik dobogós helyét is megszerezte idén, már Lewis Hamiltont is bajnoki esélyesként kezelik a McLarennél. A fiatal brit a pontversenyben is feljött Kimi Räikkönen illetve Fernando Alonso mellé.

A brit újonc vasárnap a második helyen ért célba, ezzel bekerült a Forma-1 „nagykönyvébe”: ő az első pilóta, aki bemutatkozó idényében az első három versenyen mindannyiszor dobogóra állt. Külön emeli teljesítményének fényét, hogy Hamilton csapattársa, a világbajnok Alonso csak az ötödik helyen fejezte be a futamot Sakhirban.

Martin Whitmarsh, a McLaren F1 igazgatója a verseny után így nyilatkozott: „A csapatunkban már két versenyző van, aki a világbajnoki címért küzd. Azt hiszem az emberek kezdetben azt gondolták, hogy Lewis nagyon gyors versenyző, és erősen is kezdett, de most már le kell vonnunk a következtetést, hogy ő is komoly világbajnoki aspiráns idén.”


Hamilton kihívta a világbajnokot 1

Hamilton hisz a világbajnoki címben (vezess.hu)


„Természetesen tovább akar lépni, és hamarosan versenyt szeretne nyerni – azt hiszem, senkinek nem lehet kétsége afelől, hogy ez meg is történik valamikor az idény folyamán” – tette hozzá Whitmarsh.

Maga Hamilton is elismerte, hogy hisz az idei bajnoki esélyeiben. A futam után arra a kérdésre, hogy szerinte ugyanolyan esélyei vannak-e a bajnoki cím elnyerésére, mint Alonsónak, így válaszolt: „Egyértelműen. Nem látom, miért ne lennének. Ugyanaz az autóm, és ugyanolyan versenyképesnek is tűnök, mint ő. Ha ilyen következetesen tudok teljesíteni, akkor a győzelem is lehetséges. Most nem szabad hibáznunk, és ki kell használnunk a következő verseny előtti négy hetet, hogy továbbra is a győzelem esélyével küzdhessünk a Ferrarikkal.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik