Élet-Stílus

Férfi kézilabda Magyar Kupa: a Veszprém tizenhetedszer

Az MKB Veszprém nyerte a férfi kézilabda Magyar Kupát, miután a balatonfüredi négyes döntő fináléjában 34-31-re legyőzte a Dunaferr csapatát. A veszprémiek 17. kupasikerüket könyvelhették el.

Az első játékrész rendkívül kiegyenlített küzdelmet hozott, a veszprémieknél Carlos Perez és Gál Gyula nyújtott kiemelkedő teljesítményt, míg a Dunaferr inkább csapatként próbálta meg felvenni a kesztyűt.

Imre Vilmos együttese ráérzett, hogy Darko Peric, a veszprémiek világklasszis kapusa az első félidőben nem igazán találta a ritmust, ugyanakkor a piros-fehérek góljaira minden esetben tudott válaszolni a bajnoki címvédő, így a szünetben döntetlen volt az állás (19-19).

A folytatásban mindkét csapat rájött, hogy a találkozót az döntheti el, melyikük javul fel védekezésben: úgy tűnt, ez a Veszprémnek sikerült jobban, hiszen alig öt perc alatt négygólos vezetésre tett szert (23-19). Zdravko Zovko tanítványai olyannyira felpörögtek hátul, hogy a parádézó Peric vezérletével negyedóra alatt mindössze három gólt kaptak (27-22).

A hajrában mindent megpróbált a Dunaferr, de a Veszprém rutinosan ölte a játékot, így összességében a második félidőben nyújtott jobb játékának köszönhetően megérdemelten nyerte meg a finálét.

Magyar Kupa, döntő

MKB Veszprém-Dunaferr 34-31 (19-19)
Gólszerzők:
Gál 7, Perez, Lazarov, Eklemovic 6-6, Gulyás, Pásztor 3-3, Putics 2, Cosma, illetve Iváncsik 9, Törő 6, Császár, Nagy K., Zubai 4-4, Grebenár 3, Djukic

A 3. helyért:
PLER-Airport-Tatabánya-Carbonex 29-23 (13-12)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik