Élet-Stílus

Divízió I-es vb: győzelem a litvánok ellen

A magyar jégkorong-válogatott jó játékkal 6-1-re nyert a Litvánia ellen a ljubljanai divízió I-es világbajnokság első napján. A Cortina-legénység hétfőn, 20 órakor a házigazda szlovénokkal mérkőzik.

A két csapat eddig nyolcszor találkozott, és a világranglista 25. helyén álló litvánok csak egyszer nyertek, igaz, éppen az utolsó, február 10-i, lengyelországi összecsapáson diadalmaskodtak 2-1-re.

Pat Cortina együttese bátran kezdett, és Ladányi távoli lövésével vezetést szerzett. A mezőnyfölény állandósult, és kettős emberelőnyben Kovács talált be. A litvánok főleg a keménységükkel vétették észre magukat.

A második harmad elején Kovács egy kapu előtti kavarodást zárt le góllal, majd Ladányi gyors kontrából volt eredményes. Kivédekezett emberhátrányt követően szépítettek a litvánok, Vaiciukevicius kísérleténél Szuper nem sokat látott. A szünet előtt Ocskay lőtt lélekromboló gólt, Aleinikovas lába között vánszorgott a pakk a kapuba.

A záró felvonást Horváth emberelőnyös találata vezette be, aztán Vaszjunyin kapuvasat érő lövése okozott izgalmat, olykor pedig Szuper védett jól.

Divízió I-es vb, 1. forduló:


Magyarország-Litvánia 6-1 (2-0, 3-1, 1-0)
Gól:
Ladányi (7., 28.), Kovács (11., 23.), Ocskay (39.), Horváth (42.), illetve Vaiciukevicius (34.)

Nagy-Britannia-Japán 4-3 (2-0, 2-1, 0-2)

A további program:
Szlovénia-Románia 20 ó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik