Élet-Stílus

Az MLSZ-közgyűlés megszűntette a ligát

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) közgyűlése úgy határozott, hogy megszünteti a ligát, melynek tevékenységeit az MLSZ veszi át.

Kisteleki István szerint „a liga kezdeményezte saját megszüntetését”. Az MLSZ első embere ehhez még hozzáfűzte: „Az elnökség a tagszervezetek számát akarta csökkenteni, hiszen a profi liga mellett létezett a hivatásos liga, az amatőr liga, és a testületek a fenntartása régebben több száz millió forintba került, irányításom alatt 70 millióra csökkentettük ezt a költséget. Mivel azonban a ligák üzletet nem kötöttek, nem voltak hatékonyak, és nem is tudták segíteni a csapatokat” – nyilatkozta Kisteleki István, aki a gazdasági beszámolóval kapcsolatban elmondta: az

elmúlt év mérleg szerinti eredménye több mint ötmillió forint. Az MLSZ elnöke a távlati célokkal kapcsolatban kijelentette, hogy szolgáltató szervezetként kíván működni a szövetség.

Az évi rendes közgyűlésen a szövetség elmúlt évi tevékenységének értékeléséről is szó esett, ezen belül az OLLÉ pályaépítési program kapott kiemelt szerepet. Scheer Sándor, a program elindítója és felügyelője elmondta: az MLSZ nagyon örül az önkormányzatok óriási érdeklődésének, mert minden előzetes várakozást felülmúlt a jelentkezők száma, több mint 550 különböző pálya építésére kerül majd sor. A hosszútávú proramok minél hatékonyabb végrehajtásának elősegítése érdekében az OLLÉ Közhasznúsági Társaság Kft. és az MLSZ Technikai Centrum Kft. megalapításáról döntöttek a küldöttek.



Az MLSZ-közgyűlés megszűntette a ligát 1

Kisteleki István, az MLSZ (MTI)


A közgyűlésen természetesen a 2012-es magyar-horvát Eb-pályázat is téma volt. Gyárfás Tamás magyar szervezőbizottságának vezetője részleteket mutatott be a jövő keddi, cardiffi prezentáció anyagából. Vlatko Markovic, a horvát szövetség elnöke arról beszélt, hogy a szavazás végeredményétől függetlenül mindenki, aki részt vett a munkában, büszke lehet a telejítményére. Elbert Gábor sportszakállamtitkár szerint nyugodtan, tiszta lelkiismerettel várhatja a magyar és a horvát szövetség a döntést a kontinenstorna helyszínéről, mert amit lehetett, megtett a siker érdekében.


Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!



Ajánlott videó

Olvasói sztorik