Élet-Stílus

Megint jönnek a tehenek

Gondoljuk át újra, találjuk ki megint! – ezzel a jelszóval várják a szervezők a 2007-es Tehénparádéra a terveket. A botrányhős Fagyitehén ellenére nagy sikere volt tavaly a sajátos kiállításnak.

A tavalyi jótékonysági árverés óta mind az alkotók, mind a szponzorok folyamatosan bombázzák a szervezőket azzal, hogy írják ki újra a pályázatot. Mindenkitől várnak tehát ötleteket arra, hogyan képzeli el az urbánus négylábú 2007-es változatát. Persze vannak feltételek, hiszen az alkotások ismét közterekre kerülnek majd. Ezért nem bánthatnak senkit, nem tehetnek sértő utalást senki vallási, politikai, szexuális értékrendjére.

Emellett olyan üzenetet hordozzanak, amelynek van aktualitása. A provokatív és kritikus ötleteket kiváltképpen szeretik elmondásuk szerint a szervezők. Április 30-ig várják a terveket. Július 30. és szeptember 16. között állítják ki azokat az alkotásokat, amelyekre sikerül szponzort szerezni.

Az idén vándorkiállítást rendeznek: Debrecenben, Szegeden, Pécsett, a Balatonnál, Győrben és végül Budapesten egy-egy hétre állítják ki a teheneket. Szeptember közepén tartják a jótékonysági árverést, amelynek bevételéből a Bátor Tábor Alapítványt támogatják. Az alkotó 25 százalékot kap a bevételből.

Lesz közönségszavazás is: bárki sms vagy internetes voksolás formájában támogathatja a neki tetsző munkát. Az első három helyezett nagy értékű díjazásban részesül.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik