Élet-Stílus

Kolumbia lemondott a vébéről

Már csak egy pályázó van a 2014-es labdarúgó-világbajnokságra, miután a kolumbiai szövetség jelezte a FIFA-nak, hogy lemond a torna megrendezéséről. Így Brazília maradt az egyetlen jelentkező.

„Alaposan tanulmányoztuk a kérdést, és végül arra jutott a kolumbiai szövetség, hogy a 2006 decemberében benyújtott pályázatát visszavonja” – áll a FIFA-nak írt levélben. Hét év múlva a világbajnokságot a nemzetközi szövetség hagyományainak megfelelően Dél-Amerikában rendezik, miután 2010-ben Dél-Afrikában randevúzik a világ elitje.

Néhány hete a FIFA a pályázó országoknak átadott egy a kötelezettségeket tartalmazó füzetecskét és

egy adatlapot, amelyen Kolumbia és Brazília április 16-ig hivatalosan jelezheti érdeklődését. A pályázati anyagokat július 31-ig kell átküldeni a szövetségnek, és a FIFA illetékes bizottsága novemberben hozza meg a döntését.

Kolumbia már 1986-ban rendezett volna világbajnokságot, de akkor belpolitikai és gazdasági okokból nem tudta teljesíteni a FIFA feltételeit, és végül beugróként, Mexikó adott otthont a tornának. Dél-Amerikában korábban négy alkalommal rendeztek focivébét: 1930-ben Uruguay, 1950-ben Brazília, 1962-ben Chile és 1978-ban Argentína volt a házigazda.



Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik