Élet-Stílus

Renault: Alonsóval se menne

Bár egyelőre világbajnokhoz méltatlan teljesítményt nyújt a Renault csapat, az istállónál biztosak abban, hogy nem Alonso távozásának köszönhető a romlás.

A Renault egy éve már két győzelemmel rendelkezett az első két futam után, míg idén nemhogy a dobogóra nem kerültek fel, de még a pontszerzésnek is örülhetnek. A csapat egyik vezetője, Steve Nielsen szerint a mostani teljesítmény nem csak Fernando Alonso McLarenhez történt távozásának köszönhető.

„Ha két-három tizednyi különbségről lenne szó, azt mondanám, lehet, hogy ez az ok, mert Fernando kétségtelenül kiváló versenyző, mint ahogy a mostani párosunk is az. De a hátrány nagyobb, másfél másodperc vagy még több az élcsapatokhoz viszonyítva. Fernando, bármennyire jó is, ennyire ő sem képes” – mondta Nielsen.


Renault: Alonsóval se menne 1

A középmezõnybe szorult a Renault (vezess.hu)


„A szezon kezdetekor azt mondtuk, hogy a gumik jelentik a gondot, és azt hiszem, ez még mindig így van. De a hátrányunk akkora, hogy valami másnak is kell lennie ezen kívül” – tette hozzá.

Nem valami biztatóak a kilátások tehát a világbajnoknál: ahogy a Hondánál, most a Renault-nál is beismerték, nem igazán tudják, hogy mi is a gond, így pedig nehéz lesz előrelépni a bajnokságban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik