Élet-Stílus

Ferguson: ezt a parádét nehéz lesz felülmúlni (videó)

A Manchester United kedd este porrá zúzta, 7-1-re verte az AS Romát az Old Traffordon, majd a mérkőzés az utcán folytatódott, a helyi rendfenntartók 21 szurkolót – köztük hét olaszt – vettek őrizetbe.

A Manchester United kedden este lehengerlő teljesítményt nyújtva, látványos gólokkal 7-1-re kiütötte a vendég AS Romát a labdarúgó Bajnokok Ligája negyeddöntőjének visszavágóján. Az angol klub ezzel a legnagyobb arányú diadalt aratta a sorozat kieséses szakaszának történetében, az olaszok pedig fennállásuk legsúlyosabb európai kudarcát szenvedték el. „A győzelmünk aránya váratlan ugyan, de olyan magas színvonalon játszottunk, hogy az első két-három gól után már érezni lehetett: itt valami nagy dolog van születőben.

A játékunk gyorsasága és átütő ereje egyszerűen szuper volt. Különleges este volt, remélem, nem egyszeri alkalomról van szó, bár tény, hogy ezt a

parádét nehéz lesz felülmúlni” – nyilatkozta Sir Alex Ferguson, a Manchester United vezetőedzője,

Balhé az utcán


Utcai harcok törtek ki Manchesterben. A rendbontás már három órával a meccs előtt elkezdődött, a két tábor palackokkal és egyéb tárgyakkal dobálta egymást. Az összecsapások a mérkőzés lefújása után a belvárosban folytatódtak. A rendfenntartók 21 szurkolót – köztük hét olaszt – vettek őrizetbe, egyeseknél szúró-vágó fegyvert is találtak – írta az MTI.

aki a mérkőzés vége felé már autogramokat osztogatott, és azon sem lepődött meg, hogy Rio Ferdinand csere nélkül hagyta el a pályát jóval a lefújás előtt. „Az a tény, hogy három angol csapat is lesz idén az elődöntőben, jelzi, a Premier League-nél nincsen erősebb bajnokság” – tette hozzá a skót edző.

„Nagyszerűen kezdtünk, a helyzeteinket gólokra váltottuk. Az egyenesen csodálatos, hogy az utolsó percig hasonló színvonalon játszottunk” – mondta a duplázó Michael Carrick. A BL-ben az első és második gólját jegyző Cristiano Ronaldo szerint várható volt, hogy csapata magabiztos győzelmet arat. „A meccs előtt optimisták voltunk, hittünk magunkban, tudtuk, hogy tovább fogunk jutni, persze arra nem gondoltunk, hogy ilyen csodálatos és egyben hihetetlen eredményt érünk majd el. Az, hogy kivel játszunk az elődöntőben, egy cseppet sem izgat, mindegy” – nyilatkozta a portugál középpályás, akit Cristian Chivu a világ legjobb játékosának tart.


Ferguson: ezt a parádét nehéz lesz felülmúlni (videó) 1

Michael Carrick kezdte a gólgyártást (BBC)


„Nincs nála jobb, és az MU is kiváló csapat, szerintem bejutnak a döntőbe” – állította a rómaiak játékosa, majd a keddi mérkőzésről is beszélt. „Ilyen vereség után nem nagyon lehet mit mondani, a 1-7-re nem lehet magyarázatot találni. Úgy gondolom, jól kezdtünk, akadt néhány ígéretes lehetőségünk, aztán húsz perc után 0-3 volt az állás, futószalagon kaptuk a gólokat. Volt tíz veszélyes lövésük, ebből hét lett gól. Szörnyű meccs volt” – így a román védő.

„Az első tíz perc jól sikerült a számunkra, de aztán első támadásukból egyből betaláltak. Ezt követően túl gyorsan akartunk egyenlíteni, mentünk előre, de kissé fejetlenül, és a további gólok miatt szinte teljesen szétesett a csapat. „A tapasztalatlanság, nem pedig túlzott önbizalom vezetett ehhez a csúfos kudarchoz” – értékelte a találkozót Luciano Spalletti, az AS Roma edzője.

A MU a Bayern–AC Milan-párharc továbbjutójával találkozik az elődöntőben.


Ferguson: ezt a parádét nehéz lesz felülmúlni (videó) 2

Sir Alex Ferguson és segítõje, Carlos Queiroz örül (BBC)





Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik