Élet-Stílus

EURO2012: győzelemben bízva

A jövő héten esedékes végső prezentáció ismertetőjén, főpróbáján mind a horvát, mind a magyar fél kinyilvánította, hogy a közös pályázattól győzelmet vár Cardiffban, ahol éppen egy hét múlva jelölik majd ki a 2012-es labdarúgó Európa-bajnokság helyszínét.

„Biztos vagyok benne, hogy megkapjuk a rendezési jogot. Ezt arra alapozom, hogy valamennyi korábbi prezentáción jelen voltam és mindegyiken mi szerepeltünk a legjobban. Amikor mi ezer oldalas anyaggal érkeztünk, akkor riválisaink füzetecskéket mutogattak. Nem lehetnek méltó ellenfeleink – mondta Vlatko Markovic, a horvát szövetség elnöke, aki sietve hozzátette: „Ha nem nyerünk, az Európa

problémája, mi akkor sem haragszunk majd senkire, nem érezhetünk bosszúságot, csak legfeljebb keserűséget, hiszen mindent megtettünk.”

Lamperth Mónika: felkészültünk!

Magyar részről Lamperth Mónika sportért is felelős önkormányzati és területfejlesztési miniszter biztosította támogatásáról a pályázati bizottságot, egyúttal bejelentette, hogy szerdán a kormány úgy döntött, a korábban megszavazott 200 millió mellett további 200 millió forintot biztosít a Sport 21 elnevezésű utánpótlásprogramra. “Egy élsportoló akkor mehet nyugodt lelkiismerettel versenyre, ha maximálisan felkészült a megméretésre. Mi most így mehetünk Cardiffba. Amennyiben nem is nyerünk, ez a pályázat akkor is Magyarország és Horvátország jó hírét harsogta, és már ez is eredmény. Puskás Öcsi álma teljesülne, ha születésének 85. évfordulóján a róla elnevezett, addigra megújuló stadionban rendeznék az Eb-döntőjét” – mondta a tárcavezető.


EURO2012: győzelemben bízva 1

Nekünk add az esélyt! (mlsz.hu)



Lamperth Mónika fontosnak tartotta hangsúlyozni, hogy a kormány mellett a Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ), az önkormányzatok és a gazdasági élet szereplői is támogatják a rendezést, amely a szükséges infrastrukturális beruházások miatt költséges lenne ugyan, de mint a politikus is mondta, a kontinensviadaltól függetlenül szükség van új repülőterekre, az úthálózat bővítésére és fejlesztésére, illetve új sportlétesítményekre.

Az országnak is szüksége van az Eb-re

„Szüksége volna a labdarúgás mellett az országnak is az Eb-re, mivel ez új cél, és perspektívát kínálna mindenkinek. Az emberek büszkék lehetnének valamire, emelt fővel járhatnának az utcán” – így Kisteleki István MLSZ-elnök. Gyárfás Tamás, a pályázati bizottság hazai vezetője ezt követően a félórásra tervezett prezentációt mutatta be, de csak nagyvonalakban, mert nem szeretné, hogy a riválisok ötletet merítsenek ebből az anyagból. Amint azt elárulta, lesz háromdimenziós film, melynek üzenete, hogy a rendező városokat áthatja a futball és a labda szeretete. A két ország miniszterelnökei, azaz Gyurcsány Ferenc és Ivo Sanader is beszédet mond majd a rendezés elnyerése érdekében és elhangzik az Eb hivatalos dala is, amelyet 19-en énekeltek fel.


EURO2012: győzelemben bízva 2

Ilyen lesz a Puskás Ferenc Stadion – ha nyerünk (MTI)



Álom a győzelemről

„Az egész ország összefogott. Olaszország nagyhatalom futballban, világbajnokok. Azonban a versenyt, remélem, az nyeri, aki a pályázati kiírásban legjobban szerepelt. Arról álmodok, hogy nyerünk” – mondta végezetül Gyárfás. Az UEFA szerdán délelőtt jelenti be, hogy a magyar-horvát és a lengyel-ukrán közös pályázat, valamint Olaszország közül melyik nyerte el a rendezés jogát.



Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik