Élet-Stílus

Alonso meglepődött, Hamilton nyerni akar

A McLaren csapat meggyőző teljesítménnyel dominált a szezon második futamán: a címvédő Alonsót intették le először, a második helyen pedig a szenzációsan debütáló Lewis Hamilton végzett.

Sokan megkérdőjelezték Fernando Alonso döntését, amikor bejelentette, hogy a 2007-es szezonban annál a McLarennél folytatja, amely 2006-ban egyetlen egy versenyt sem tudott nyerni. A hétvégi futamon aztán kiderült, hogy mekkora jelentősége van az emberi tényezőnek, hiszen a tavaly gyengélkedő csapat idén egyelőre remekül muzsikál.

Elsőség összetettben

A kétszeres világbajnok spanyol jelenleg két ponttal előzi meg összetettben a ferraris Kimi Räikkönent, a harmadik helyen a 22 éves Lewis Hamilton áll az istálló másik autójával. A Sepangban aratott duplasikert megelőzően egészen 2005 szeptemberéig kell visszamenni az utolsó McLaren-duplázásért, és az utolsó futamgyőzelem is már jó messze van (2005. október).


Alonso meglepődött, Hamilton nyerni akar 1

Hamilton az elsõ körben megelõzte a két Ferrarit (MTI/EPA)


Alonso tavalyi csapata eközben továbbra is hullámvölgyben van. A tavalyi Maláj Nagydíjon diadalmaskodó Giancarlo Fisichella csak a hatodik helyen végzett, amit az olasz pilóta sikerként könyvelt el. „A csapat jelenlegi helyzetében legalább annyira örültem a hatodik helynek, és az ezért járó pontoknak, mintha a pódiumon végeztem volna.”

Váratlan győzelem

„Fantasztikus meglepetés, hogy ilyen rövid idő alatt ilyen szép sikert értünk el. A csapat rengeteget dolgozott az elmúlt hónapokban, de senki nem számított arra, hogy ilyen hamar a futamgyőzelmekért harcolhatunk” – mondta Alonso. Jókora meglepetést okozott a spanyol világbajnok csapattársa is, aki Sepangban egy pozíciót javítva a debütáló melbourne-i futamhoz képest a második helyre hozta be a kocsiját.


Alonso meglepődött, Hamilton nyerni akar 2

Alonso ezalatt ellépett a mezõnytõl (MTI/EPA)


A fiatal brit versenyző egészen parádésan rajtolt második versenyén, és az első körökben megelőzte a két ferraris riválist. Hamilton kocsija jóval lassabb volt, mint Massáé vagy éppen Räikkönené, de ennek ellenére veterán pilótákat megszégyenítő teljesítménnyel maga mögött tartotta őket, és ezalatt Alonso jókora előnyt autózott össze.

Hamilton felülmúlta a várakozásokat

Hamilton édesapja abban reménykedik a harmadik, illetve a második helyezés után, hogy fia rövidesen futamot nyerhet. „A szezon rajtja előtt úgy számoltunk, hogy az első futamokon a hatodik-hetedik hely megszerzése már szép siker lenne. Az eddigi eredmények alapján kicsit félek is, hogy mi fog a következő versenyen történni” – nyilatkozta Anthony Hamilton.

Maga a fiatal tehetség szokásához híven szerényen nyilatkozott a vele kapcsolatos elvárásokról. „Lépésről lépésre kell tanulnom. Természetesen a következő célom a futamgyőzelem, de a csapat érdekeit is szem előtt kell tartanom” – fejtegette a második F1-versenye után Hamilton, aki Peter Arundell 1964-es debütálása óta az elsőként állhatott dobogóra első két futamán.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik