Élet-Stílus

Jön a Led Zeppelin énekese

Robert Plant, a legendás Led Zeppelin együttes énekese július 10-én Budapesten, a Petőfi Csarnok szabadtéri színpadán ad koncertet - közölte a szervező Live Sound ügynökség nevében Naszály György sajtófőnök kedden az MTI-vel.

A brit énekes, aki augusztusban tölti be 59. életévét, nem először lép a magyar közönség elé. A legutóbb tavaly, a Sziget fesztiválon adott koncertet, 1998-ban pedig egykori zenésztársával, Jimmy Page angol gitárossal együtt lépett fel Budapesten.


Jön a Led Zeppelin énekese 1

Robert Plant negyed századdal ezelőtt, 1982-ben lépett először színpadra a Led Zeppelin feloszlását követően. Ugyanabban az esztendőben jelent meg első szólóalbuma, amelyet a válogatásokkal együtt további tíz követett. Tavaly novemberben Nine Lives (Kilenc élet) címmel kilenclemezes összeállítása jelent meg, amely nyolc szólólemezén túl egy olyan albumot tartalmaz, amelyet az énekes a Honeydrippers nevű formációval rögzített.

Robert Plant a Led Zeppelin énekeseként, majd szólózenészként skót és angol népzenei hagyományokból, amerikai bluesból, korai rock and rollból, pszichedelikus rockból, dzsesszből, valamint arab, marokkói, nyugat-afrikai és indiai zenéből építette fel zenei világát.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik