Élet-Stílus

Rummenigge: nem versenyképes a Bundesliga

A német labdarúgó Bundesliga súlyos lemaradásáról nyilatkozott Karl-Heinz Rummenigge, a Bayern München ügyvezetője. Véleménye szerint a német csapat az elkövetkező tíz évben nem jut be a Bajnokok Ligája döntőjébe.

„Gazdaságilag versenyképtelenné váltunk. Valamikor a világ legerősebb bajnokságaként tartottak számon bennünket, de mivel az elmúlt évtizedet átaludtuk, most vigyáznunk kell, nehogy a románok is elénk vágjanak az UEFA ötéves összesítő listáján” – mondta a Handelsblattnak a korábbi válogatott csatár, aki szerint az elkövetkező időszakban a német klubcsapatok nem ülhetnek fel Európa trónjára. A kereskedelmi lap keddi számában olvasható kijelentések időzítése meglepő, hiszen a Bayern este a San Siróban BL-negyeddöntőt játszik az AC Milan együttesével.

„Jelenleg behozhatatlannak tűnik a lemaradásunk a Premier League-gel, a Serie A-val vagy a Primera Divisiónnal szemben. A német liga világszerte 20 millió eurót kasszíroz a Bundesliga értékesítéséből, az angol bajnokságnak csak Hongkongból 105 milliós bevétele van. Mi már biztosan nem érjük meg, hogy a bajnokságunk financiális szempontból utolérje az angolokét” – jósolta a bajorok elöljárója.

Az ügyvezető nyilatkozata Németországban némi megütközést keltett, hiszen az idei évben még három csapat (Bayern München, Bayer Leverkusen és Werder Bremen) érdekelt a nemzetközi kupákban. „Ebből a szempontból valóban jobb évünk van, de gazdaságilag egyre nagyobb a lemaradásunk. Nem tudunk olyan csapatokkal versenyre kelni, mint például a Chelsea, amire Roman Abramovics számolatlanul költi a pénzét. Nincsenek egyenlő erőviszonyok.”



Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik