Élet-Stílus

BL: pórul járt az AC Milan

A Bayern München 2-2-es döntetlent ért el az AC Milan otthonában, ennek köszönhetően igen kedvező helyzetben várhatja a visszavágót. A Liverpool a PSV ellen aratott biztos győzelmével pedig elvileg már bejutott a négy közé a Bajnokok Ligájában.

Milan-Bayern: Buyten büntetett

Az olasz és a német gigász eddig háromszor találkozott a kieséses szakaszban, és mind a háromszor az AC Milan jutott tovább, most viszont a Bayern München van kedvezőbb helyzetben, miután 2-2-es döntetlent ért el szerda este a San Siróban.

Az első félidőben a milánóiak játszottak fölényben, és a szélről beívelt labdákkal rendre zavarba hozták a Bayern védelmét. Ilyen akció után előbb Massimo Ambrosini, majd Alberto Gilardino is könnyen gólt szerezhetett volna, az eltiltott Oliver Kahnt

helyettesítő Michael Rensing azonban mind a két esetben nagy reflexszel hárított.

Andrea Pirlo fejesével szemben azonban már a tehetséges portás is tehetetlen volt, a világbajnok középpályás Massimo Oddo beívelése után bólintott a kapu közepébe, megérdemelt vezetéshez jutatva így a Milant. Andreas Ottl két átlövését leszámítva a Bayern München teljesen veszélytelen volt Dida kapujára az első negyvenöt percben.


BL: pórul járt az AC Milan 1

A döntetlen nem az olaszoknak kedvez (Ansa)


A szünet után sem változott a játék képe, a milánóiak játszottak jobban és a veszélyesebben, legalábbis a 70. percig, ekkor azonban érthetetlenül visszavettek a tempóból, amit a Bayern góllal büntetett. Az AC Milan egy ajándék tizenegyesnek köszönhetően újra előnybe került, ám a müncheniek a végére hagyták a csattanót: az előrehúzódó Daniel Van Buyten a 93. percben másodszor is egyenlíteni tudott. Egyértelműen a belga játékos volt a meccs hőse, és a 2-2-es döntetlennel a német rekordbajnok várhatja kedvezőbb előjellel a müncheni visszavágót. Az AC Milan saját magának tette nehézzé a helyzetét.

PSV-Liverpool: minden eldőlt

A 2005-ös kiírásban diadalmaskodó angol együttes a negyedddöntő első mérkőzésén rendkívülien érett játékkal esélyt nem adott az előző körben az Arsenalt kiejtő PSV-nek, és már idegenben behozhatatlannak tűnő, háromgólos előnyt szerzett. A hollandok hiába próbálkoztak, a támadásaikban nem volt fantázia, az elsőtől az utolsó másodpercekig rendkívülien fegyelmezett Pool-védelem mellett egy igazán komoly helyzete volt Ronald Koeman együttesének.

A két csapat a csoportkörben már találkozott, és akkor Eindhovenben gólnélküli döntetlenre végeztek. Egy ideig úgy tűnt, hogy a legjobb nyolc között is hasonló eredmény születhet, hiszen eleinte mindkét csapat idegesen játszott, és rengeteg labdát eladott. Az első és egyben utolsó PSV-helyzetig nem kellett sokat várni, a 17. percben Väyrynen kapáslövése megpattant az egyik védőn, és kis híján a kapuba hullott.


BL: pórul járt az AC Milan 2

Gerrard szerezte az elsõ liverpooli gólt (MTI/EPA)


Húsz perc elteltével átvette a játék irányítását Rafa Benitez csapata, és félóra után meg is szerezte a vezetést: a bal oldalon felfutó Finnan beadására a tizenhatoson belül érkezett Gerrard, és egy látványos csukafejessel megnyitotta a gólok sorát. A hazai csapat próbált azonnal válaszolni, de Reinának alig-alig kellett játékba avatkoznia, a védői hiba nélkül szűrték a támadásokat.

A második félidőre cserélt Ronald Koeman, de ez semmi változást nem hozott. Továbbra is az angolok voltak veszélyesebbek, és a PSV-védelem kapitális bakiját kihasználva megduplázták az előnyüket. Simmons csúnyán eladta a labdát a saját kapuja előtt, Riise pedig 20 méterről ballal védhetetlen bombát eresztett meg.

A második gól után Koeman beküldte Fehér Csabát, de a magyar játékossal sem lett jobb a holland bajnok. Finnan egy újabb felfutása után Peter Crouch magasabbra ugrott a védőknél, és beállította a végeredményt. A párharc az idegenben szerzett háromgólos előnnyel gyakorlatilag el is dőlt, Kuyt gyorsan be is szedte harmadik sárgáját, hogy a simának tűnő visszavágón legyen eltiltva, és adott esetben ne az elődöntőben kelljen a tribünre ülnie.

Bajnokok Ligája-negyeddöntő, 1. mérkőzések:
AC Milan (olasz)-Bayern München (német) 2-2
Gól:
Pirlo (40.), Kaká (84. 11-esből), illetve van Buyten (78., 93)

PSV Eindhoven (holland)-FC Liverpool (angol) 0-3
Gól:
Gerrard (27.), Riise (49.), Crouch (63.)

A visszavágókat április 11-én rendezik.



Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik