Élet-Stílus

Német házidöntő a kézilabda BL-ben

A Veszprém kiesésével spanyol, illetve német csapatok maradtak csak a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában: a Flensburg és a Kiel harcolta ki hétvégén a döntőbe jutást a Valladolid, illetve a Portland San Antonio ellenében.

A magyar bajnokot a nyolc között a Kiel búcsúztatta, a másik magyar együttes, a Pick Szeged egy körrel korábban kiesett a Valladolid ellenében. A spanyol csapat vasárnap kis híján bejutott a fináléba, de a Flensburg kapusa az utolsó másodpercekben keresztülhúzta a számításaikat.

Az első elődöntő visszavágóját pénteken játszották Kielben: a hazai együttes kétgólos hátrányt próbált meg ledolgozni a 2001-ben BL-t nyerő Portland ellen. A németek elsősorban két franciának köszönhetik az eredmény alapján szorosnak tűnő győzelmet: a tízgólos Nikola Karabatic és a második félidőben szenzációsan védő Thierry Omeyer vezette győzelemre a csapatot.


Német házidöntő a kézilabda BL-ben 1

Ünnepelnek a Kiel játékosai: Nikola Karabatic (b) és Stefan Lövgren (imago)


Az első félidőben tartotta a lépést német riválisával a Portland, de a szünet előtt a hazaiak egy 8-3-as rohammal előnybe kerültek, és innentől kezdve szinte végig 4-5 találattal vezettek. A spanyolok csak az utolsó másodpercekben zárkóztak fel három gólra, ez az eredmény azonban a német bajnok továbbjutását jelentette.

A másik összecsapáson egy találat döntött a fináléba kerülésről. A Flensburg mindössze két góllal volt jobb a Valladolidnál az odavágón, vasárnap kora este pedig a spanyolok hazai pályán csak 25-24-re nyertek. Az utolsó másodpercben egygólos Valladolid-előnynél hétméterest hárított a svéd Dan Beutler – győzelemre, BL-fináléba vezetve a Flensburgot.

A döntő első mérkőzésére április 21-22-én kerül sor, a visszavágót 28-29-én rendezik.

Bajnokok Ligája, elődöntő, visszavágók:
THW Kiel (német) – Portland San Antonio (spanyol) 37-34
Döntős: a Kiel 65-64-es gólkülönbséggel

BM Valladolid (spanyol) – SG Flensburg-Handewitt (német) 25-24
Döntős: a Flensburg-Handewitt 56-55-ös gólkülönbséggel.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik