Élet-Stílus

Megbüntették Marcus Grönholmot

Átvette a vezetést összetettben a címvédő francia Sebastien Loeb, miután a Portugál ralit követően időbüntetéssel sújtották a fordos pilótákat. Grönholmékat az egyik szélvédő szabálytalan mérete miatt sorolták vissza.

Vasárnap ért véget az idei rali-világbajnokság ötödik futama, amelyen fölényes győzelmet aratott a Citroënnel versenyző címvédő francia pilóta. A második helyet Marcus Grönholm szerezte meg, a dobogó legalsó fokára pedig fordos csapattársa, Mirkko Hirvonen állhatott fel a célban. Az újabb tíz ponttal két pontra megközelítette a világbajnoki pontversenyben a francia skandináv riválisát.

A műszaki kivizsgálást követően azonban kiderült, hogy a fordosok autóján az egyik szélvédő mérete szabálytalan volt. Ennek következtében összesen hat pilóta kapott időbüntetést: Grönholm a negyedik, Hirvonen pedig az ötödik helyre csúszott vissza. Így a dobogós helyezés mellett az összetettbeli vezetésről is le kellett mondania Grönholmnak, aki jelenleg egy ponttal van lemaradva Loeb mögött.

Portugál-rali, módosított végeredmény (18 gyorsasági, 357,10 km):
1. Sébastien Loeb, Daniel Elena (francia, monacói, Citroe:n C4 WRC) 3:53:33.1 ó
2. Petter Solberg, Philip Mills (norvég, brit, Subaru Impreza) 3:13.9 p hátrány
3. Dani Sordo, Marc Marti (spanyol, Citroe:n C4) 5:05.3 p h.
4. Marcus Grönholm, Timo Rautiainen (finn, Ford Focus WRC) 5:37.1 p h.
5. Mikko Hirvonen, Jarmo Lehtinen (finn, Ford Focus WRC) 7:08.1 p h.

A vb-pontverseny élcsoportja:
1. Loeb 38 pont
2. Grönholm 37
3. Hirvonen 31

Következik: Argentin-rali (május 4-6.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik