Élet-Stílus

Lemaradtak az éremről Primász Ágiék

A negyedik helyen végzett a magyar női vízilabda-válogatott a melbourne-i világbajnokságon, miután a szombati helyosztón egy góllal alulmaradt az orosz együttessel szemben.

Egykoron szinte csak a magyar csapat nyert, 2003 óta viszont rendre az oroszok diadalmaskodtak világversenyen a két együttes csatáiban. Jelesül utoljára a 2002-es, perth-i Világkupa elődöntőjében győzedemeskedtek Stieber Mercedesék, azt követően öt alkalommal is a szombati ellenfél örülhetett, példának okáért az athéni olimpián, de éppenséggel a tavalyi Világkupán és az Európa-bajnokságon is.

Melbourne-ben már csak ezért is illendőnek tetszett a visszavágás az ausztrál metropoliszba világbajnoki címvédőként érkezett, az elődöntőben azonban az Egyesült Államokkal szemben vesztes magyar válogatott számára.


Lemaradtak az éremről Primász Ágiék 1

Egy góllal jobbak voltak az oroszok (MTI/EPA)


Így is indult a kisdöntő, hiszen Primász Ágnes (1-0), majd Stieber (2-1) góljával kétszer is vezetett a gárda, ám az egyenlítő rivális a második negyedben két ízben is betalált (2-4). A lépést – ki más? – Primász, a csapat egyik legjobbja (3-4), aztán a nagyszerűen ejtő Brávik Fruzsina (4-5) tartotta, de az újbóli közelebbre kerülést gátolta, hogy Pelle Anikó büntetőt hibázott. Takács Orsolya bombája, majd Tomaskovics Eszter pontosan lőtt ötméterese segített végül, hogy a nagyszünetre elfogyjon az orosz előny (6-6).

A harmadik negyedben hosszú percekig eredménytelenül gyürkőztek egymással a csapatok, míg nem – valóságos rontásözön után – egy távoli orosz átlövés célt ért, majd még egy (6-8), kezdett veszni látszani a mérkőzés.

Stieber közelről rögtön a zárónegyed elején szépített előnyből (7-8), és bár további lehetőségek is adódtak, egyenlítés helyett az oroszok váltottak egy fórt előnyre (7-9). Stiebernek bő egy perccel a vége előtt csapatkapitányhoz méltóan helyén volt a szíve és az esze, meg a keze is, mert remek kapufás góllal apasztotta a hátrányt (8-9). Még negyven másodperc maradt, egy támadásnyi idő, ami azonban már elégtelennek bizonyult az egyenlítésre, nyert és világbajnoki bronzérmes Oroszország, negyedik Magyarország.

Oroszország-Magyarország 9-8 (2-2, 4-4, 2-0, 1-2)
A góldobók:
Sepelina 3, Rizova-Alenyicseva 2, Zubacseva, Konuh, Fomicseva, Pantyulina 1-1, illetve Stieber 3, Primász 2, Brávik F., Takács, Tomaskovics 1-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik