Élet-Stílus

Legyőzte az éllovast a Bayern

A címvédő Bayern München legyőzte a listavezető, vendég Schalke 04 csapatát a német labdarúgó Bundesliga 27. fordulójának szombati rangadóján. A Werder nem bírt a Szélesit ezúttal nélkülöző Cottbu-szal.

Vereségük ellenére a gelsenkircheniek megőrizték vezető pozíciójukat a tabellán, ugyanis a második helyezett óriási meglepetésre csak gólnélküli döntetlent játszott a a kiesés ellen küzdő Energie Cottbus otthonában. A Dárdai Pált végig soraiban tudó Hertha BSC sorozatban hetedik meccsét zárta győzelem nélkül, a Szabics Imrét az 57. perctől foglalkoztató Mainz is vereséget szenvedett, mégpedig hazai környezetben a Bayer Leverkusentől.

A Schalke ellen a meccset a bajorok valóságos tűzijátékkal kezdték: az első perctől fogva szervezetten és fegyelmezetten játszottak, és a 3. percben van Bommel zseniálisan ugratta ki Roy Makaay-t, aki megszerezte 100. gólját a Bayern mezében. Pillanatokkal később a holland másodszor is beköszönhetett volna, de a 101.-re még várni kell. A gelsenkirchenieket a gyors gól sem ébresztette fel, az első félidőben alig volt említésre méltó helyzetük.


Legyőzte az éllovast a Bayern 1

Makaay-t ünneplik a társak (dpa)


A második 45 percben sem változott a játék képe, és a 78. percben a nyáron távozó Hasan Salihamidzic beállította a 2-0-s végeredményt. A Bayern hátránya ezzel hatpontosra ugyan leírták, de még nincs veszve minden.

A Leverkusen és a Nürnberg egyaránt biztosan győzött, és ezzel megerősítette az UEFA-kupás szereplést érő helyét. A Gladbach ezzel szemben szépen lassan beletörődhet a kiesésbe, a komoly tradíciókkal rendelkező együttes négy ponttal van lemaradva a bennjutást jelentő 15. pozíciótól.

Bundesliga, 27. forduló:
Bayern München-FC Schalke 04 2-0
Gól:
Makaay (3.), Salihamidzic (78.)

Borussia Mönchengladbach-Eintracht Frankfurt 1-1
Gól:
Insua (90.), illetve Kirgiakosz (11.)
Kiállítva: Kirgiakosz (86.)

FC Energie Cottbus-Werder Bremen 0-0

VfB Stuttgart-Alemannia Aachen 3-1
Gól:
Streller (29.), Lauth (75.), Cacau (84.), illetve Sichone (59.)

1. FC Nürnberg-Hertha BSC 2-1
Gól:
Galasek (4.), Engelhardt (60.), illetve Giménez (69.)

FSV Mainz 05-Bayer Leverkusen 1-3
Gól:
Zidan (75.), illetve Barbarez (42., 44.), Schneider (52.)

Pénteken játszották:
Arminia Bielefeld-Borussia Dortmund 1-0

Vasárnapi meccsek:
VfL Bochum-Hannover 96 17 ó
VfL Wolfsburg-Hamburger SV 17 ó


Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik