Élet-Stílus

Borsodi Liga: kikapott az MTK

A magyar labdarúgó bajnokság 22. fordulójának szombati mérkőzésén kétszer is vezetett a Győr Pakson, de végül meg kellett elégednie a döntetlennel. Az Újpest gyenge játékkal, gyenge meccsen három pontot rabolt a Pécs otthonából, az MTK kikapott.

Pécs-Újpest 0-1

Mindkét csapat a védekezést helyezte előtérbe, ezért kevés helyzetet hozott az első félidő, amelynek végén Tisza szabadrúgása majdnem újpesti vezetést eredményezett. Az aktívabb vendégek nem érdemtelenül jutottak vezetéshez a 72. percben: Tisza bal oldali szögletét Vaskó hat méterről a bal felső sarokba fejelte. Ezután már hiába támadott friss cserejátékosaival a Pécs, nem tudott kiegyenlíteni.

Paks-Győr 2-2

A korai győri találat megfogta a hazaiakat, az első félidőben végig a vendégek akarata érvényesült, s a szünetben megérdemelten vezetett az ETO. Brnovic negyedóra elteltével megkeverte a paksi védelmet a bal oldalon, majd átívelt a hosszú oldalra Bajzáthoz, akinek jobb felső sarokba tartó lövését Kovács még nagy bravúrral kiütötte, de a kipattanóra érkezett Brnovic, és közelről az üres kapuba fejelt.

A fordulás után alaposan feljavult a paksiak játéka, és Horváth góljával kiegyenlítettek, de fordítani nem sikerült, sőt miután Hanák kapus rosszul mozdult ki, a megítélt büntetőt Stark könyörtelenül bevágta. Arról, hogy mégsem vendégsiker született, a második gólját lövő Horváth gondoskodott:

egy sarokrúgást követő kavarodás után a jobb alsóba helyezett.

Vasas-Diósgyőr 2-2

Az első félidőben a játékosok mintha megbeszélték volna, hogy csak az utolsó öt percben kezdenek el futballozni, hiszen addig gyakorlatilag semmi sem történt a pályán.

A fordulást követően már mindkét oldalon adódtak helyzetek, ezekből Lázok és Douva is duplázni tudott, így igazságos döntetlen született.

Vác-Fehérvár 0-2

A fehérváriak vezető góljuk után a korábbiaknál magabiztosabbá váltak, átvették a játék irányítását és tovább növelték előnyüket. A második félidőben nagy erővel támadtak a váciak, de még úgy sem tudtak gólt szerezni, hogy 22 percig emberelőnyben játszottak.

Kaposvár-MTK 1-0

A kiesés elől menekülő kaposváriak az MTK ellen is bátran és lelkesen futballoztak és már az első félidőben több nagy gólhelyzetet kialakítottak a vendégkapu előtt. A hazai fölény a 42. percben érett góllá, Alves szépségdíjas találatával így a hazaiak térhettek pihenőre előnnyel.

A második félidőt két cserével és két kapufával kezdte az MTK, és hamar kiderült, hogy a vendégek nagy erőket mozgósítanak az egyenlítésért. A kaposváriak néhány veszélyes kontrával tűntek ki, és miután az utolsó negyedórára 10 főre fogyatkoztak, hősiesen harcoltak az eredmény megtartásáért.

Borsodi Liga, 22. forduló:
PMFC-Pécs Plaza – Újpest FC 0-1
Gólszerző:
Vaskó (72.)

Paks-Győri ETO FC 2-2
Gólszerzők:
Horváth S. (54., 86.), illetve Brnovic (14.), Stark (84., 11-esből)

Vasas-Diósgyőri VTK 2-2
Gólszerzők:
Lázok (60., 77.), illetve Douva (79., 86.)

Dunakanyar-Vác – FC Fehérvár 0-2
Gólszerzők:
Mohl (15.), Horváth F. (37.)
Kiállítva: Koller (69.)

Kaposvári Rákóczi-MTK Budapest 1-0
Gólszerző:
Alves (42.)
Kiállítva: Mező (74.)

FC Sopron-REAC 2-3
Gólszerzők:
Sira (20.), Magasföldi (36.), illetve Somorjai (7.), Regedei (41.), Torma (59., 11-esből)
Kiállítva: Ankamah (19.), illetve Kapcsos (19.)

Pénteki meccs:
DVSC-TEVA – FC Tatabánya Vértes Center 2-0

Hétfői meccs:
ZTE FC-Budapest Honvéd 18 ó


Játsszon az FN BL-Tippjátékán. Az egyszerű tippelésen túl most ismerőseivel, barátaival saját csoportokat (ligákat) is létrehozhat, és értékes nyereményekkel is gazdagodhat.
Irány a Tippjáték!


Ajánlott videó

Olvasói sztorik