Élet-Stílus

Az újabb csoda elmaradt, sima svéd győzelem

A svéd jégkorong-válogatott kiköszörülte a hírnevén esett csorbát, és a csütörtöki vereségét magabiztos sikerrel feledtette: pénteken a debreceni Főnix csarnokban 7-1-re verte a magyar csapatot.

A magyar válogatott hallatlanul nagy bravúrt ért el csütörtökön azzal, hogy hosszabbítás után 2-1-re legyőzte a svéd csapatot – és ez még akkor is igaz, hogy tudjuk, az olimpiai és a világbajnoki cím védője bizony közel sem a legerősebb csapatával érkezett Magyarországra. A budapesti összecsapás után Bengt-Ake Gustafsson, a „háromkoronások” edzője úgy nyilatkozott: tudnak jobban is játszani, és ezt pénteken be is bizonyítják majd. Nos, megtették!

A svédek a debreceni Főnix csarnokban – mintegy háromezer néző előtt – esélyt sem adtak a fáradtan mozgó magyar együttesnek. Három perc 48 másodperc alatt már kétgólos előnyre tettek szert a fizikai erejüket maximálisan kihasználó svédek, majd kisvártatva a nagy tehetség, Nicklas Backström is feliratkozott az eredményjelzőre. A mieink görcsösen, kissé bátortalanul kezdtek, a harmad végén – főleg kettős emberelőnyben – azonban már sikerült zavarba hozniuk a vendégek védelmét. Nagy kár, hogy Ocskay Gábor nagy helyzetben hibázott.


Az újabb csoda elmaradt, sima svéd győzelem 1

Gyorsabbak, erõsebbek, jobbak voltak a svédek (MTI)



A második harmadik a szánk íze szerint indult: Majoross Gergely ugyan még kihagyta a helyzetét, Fekete Dániel viszont már betalált. A folytatásban kiegyenlítetté vált a játék, több lehetőségünk is volt a gólszerzésre, ám a szombaton 20 éves Mattias Modig eszén már nem sikerült túljárnunk, átellenben viszont a svédek góllal zártak egy emberelőnyös helyzetet. A záró felvonásban újra kidomborodott a két csapat közötti valós különbség. Az egyre fáradtabb magyarok csak ritkán jutottak el az ellen kapujáig, a svédek viszont élvezték a játékot, és szép gólokat szerezve magabiztossá tették a sikerüket – a nézők szórakoztatására beiktatott büntetőpárbajt viszont a mieink nyerték.

Pat Cortina legénysége jövő héten kétszer Lengyelországban, április 11-én pedig Miskolcon Norvégiával mérkőzik, majd következik április 15-től a divízió I-es vb.

Felkészülési mérkőzés:
Magyarország-Svédország 1-7 (0-3, 1-1, 0-3)
Gól: Fekete (21.), illetve Bremberg (3.), Andersson (4.), Bäckström (6.), Harju (28., 54.), Sandström (46.), Warg (54.)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik