Élet-Stílus

Fél hónapra leáll a görög sport

Két hétre, egészen pontosan 15 napra minden csapatsportág bajnoki küzdelmeit felfüggesztették Görögországban azután, hogy csütörtökön Athénban meghalt egy 25 éves férfi egy női röplabda-mérkőzést követően kirobbant szurkolói verekedésben.

A kényszerszünetre vonatkozó határozatot a kormány hozta meg pénteken. A szóvivő bejelentése szerint legközelebb április 13-án rendeznek bajnoki találkozókat az országban. A pénteki kormánygyűlésen arról is határoztak, hogy a jövőben a huligánok nem kaphatnak felfüggesztett börtönbüntetést, attól függetlenül, hogy akadt e már korábban dolguk a rendőrséggel.

A jövőben az erőszak megfékezésére irányuló törekvéseket egy négytagú bizottság koordinálja, aminek az igazságügyi-, sport- és a nyilvános rendért felelő miniszter mellett a kormányszóvivő is a tagja lesz. Jövő kedden pedig a sporttárca vezetője találkozik a görög szövetségek vezetőivel.

Görög médiainformációk szerint az előre megszervezett verekedésben – melyre több mint két kilométerre a röplabdameccs helyszínétől került sor az Olimpiakosz és a Panathinaikosz szimpatizánsai között – mintegy 350-en vettek részt. Az áldozatot görög jelentések szerint 19-szer megszúrták, majd egy autóval áthajtottak rajta. További hét embert ápolnak még jelenleg is kórházban, közülük kettőnek az állapota súlyos.

A rendőrség könnygázzal és gumibottal tudta csak megfékezni a verekedőket: 18 embert letartóztattak, közülük hétnek gyilkosság miatt kell majd felelnie a bíróságon.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik