Élet-Stílus

Döntős a Kemény-csapat

Hatalmas csatában, végül hosszabbításban verte a magyar férfi vízilabda-válogatott a spanyolokat, és ezzel bejutott a világbajnokság vasárnapi fináléjába, ahol a címvédő szerbeket búcsúztató horvátok következnek.

Varga Dániel még itthon úgy nyilatkozott lapunknak a felkészülés végén, hogy nemcsak a szerbektől kell félni, a spanyolok és a horvátok is nagyon veszélyesek. A válogatott fiatal klasszisának a jóslata be is bizonyosodott, hiszen a nagy rivális már a négy között elvérzett a szomszéddal szemben, a spanyolok ellen pedig nagyon meg kellett küzdenie a győzelemért a papírforma alapján esélyesebb, de hullámzó teljesítményt nyújtó magyaroknak.

Molnár centergóljával kezdődött az összecsapás, de hamar kiderült, hogy az egyik nem is olyan titkos favoritnak számító spanyolok korántsem feltartott kézzel ugrottak vízbe. Rövid időre át is vették a vezetést, de az első játékrész sovány magyar előnnyel zárt.


Döntős a Kemény-csapat 1

Sikerült: döntõben a csapat (Galéria)


A második negyedben kétgólosra hízott Kemény-alakulat előnye, de ezt követően hosszú percekig képtelen voltak Benedekék bevenni a spanyol kaput. A rivális könyörtelenül ki is használta a rövidzárlatot, és a harmadik 8 perc elejére két góllal ellépett. A számtalan kiállítással tarkított mérkőzés ezután újabb fordulatot vett, magukra találtak Kásásék, a kapuban Szécsit váltó világbajnoki újonc, Nagy Viktor jó pár parádés védéssel vetette észre magát.

A folytatásban – egy ideig – megint az olimpiai bajnok magyar együttes akarata érvényesült a medencében, és kétgólos fórral vártuk az utolsó negyedet. Az emberelőnyös helyzeteinket sajnos továbbra is gyenge százalékkal használtuk ki, és mivel ebben a nyolc percben csak Biros talált be, döntetlen lett a rendes játékidő vége.

A kétszer háromperces hosszabbítás első felében Biros majd Molnár villant, a spanyolok pedig egy szépségdíjas találattal közelebb férkőztek, de a második felvonásban már nem született újabb gól. Következhet vasárnap a finálé a horvátok ellen.

Melbourne, világbajnokság, elődöntő:
Magyarország-Spanyolország 12-11 (3-2, 2-4, 4-1, 1-3 – 2-1, 0-0)
Góldobók:
Madaras, Biros 3-3, Kiss G., Molnár 2-2, Szivós, Kis G. 1-1, illetve Molina 4, X. Garcia 2, Minguell, Martin, F. Perrone, R. Perrone, Perez 1-1

Horvátország-Szerbia 10-7

Az 5-8. helyért:
Görögország-Oroszország 9-8
Olaszország-Németország 6-5

A 9. helyért:
Egyesült Államok-Ausztrália 10-9

A 11. helyért:
Románia-Kanada 15-13

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik