Élet-Stílus

Vizes-vb: nem remekeltek az úszóink

A kilencfős magyar úszókülönítményből hatan mutatkoztak be vasárnap, a sportág világbajnoki versenyeinek nyitónapján, ugyanakkor közülük csupán ketten örülhetnek: Verrasztó Evelyn és Hosszú Katinka továbbjutott, ez a többieknek nem sikerült.

Verrasztó Evelyn a hetedik időt úszta (2:15.59), ezzel egyéni csúcsát megjavítva lépett tovább a legjobb tizenhat közé 200 vegyesen, míg ugyanitt a szintén ifjúsági Európa-bajnok Hosszú Katinka (2:16.37) a 12. lett összesítésben. Evelyn bátyja, a korábban ugyancsak korosztályos kontinens-győztes Dávid is kitett magáért, jóllehet nem lett elődöntős, de a 25. helyet nagy egyéni rekorddal (3:52.88) – előző “legjénél” csaknem 3 másodperccel fürgébbnek bizonyulva – szerezte meg 400 méter gyorson.

Elmaradt ugyanakkor a várakozástól Boulsevicz Beatrix, akinek ugyan a 200 a jobbik száma, ám Eb-negyedikről lévén szó tőle így is nagyon szerénynek mondható a 33. pozíciót érő teljesítmény (1:01.04) 100 pillangón. A férfi 100 mell előfutamaiban sem remekeltek a magyar színek képviselői: az Európa-bajnoki bronzérmes Bodor Richárd (1:02.28) csak a 26. lett, míg a fő számában, 200-on olimpiai ezüstérmes Gyurta Dánielnek (1:03.33) a 40. hellyel kellett beérnie az úszó világbajnokság első napján.

Gercsák Csaba nem állt rajthoz a nyíltvízi úszók 25 kilométeres versenyében. A Jövő SC-II. Kerület 18 éves kiválóságának, aki remekül helytállva a tizedik lett 5 és 10 kilométeren egyaránt, a szakvezetés felajánlotta, hogy dönthet a záróprogramját illetően, ő pedig úgy határozott, hogy már nem versenyez.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik