Élet-Stílus

Négy között a Győr a női BL-ben

A Győri Audi ETO KC együttese bejutott a legjobb négy közé a női kézilabda Bajnokok Ligájában, miután a hazai 28-22-es győzelmet követően 27-23-ra nyert a norvég Larvik otthonában.



Az első mérkőzésen a Győr úgy nyert 28-22-re, hogy közben féltucat büntetőt is elrontott. Az ebben a szezonban otthon még veretlen Larvik alaposan meglepődhetett, mert az ETO nem állt be védekezni, hanem szenzációs támadójátékkal elhúzott.

A 13. percben már 9-4 volt az állás, a norvégok időkérésre kényszerültek. A későbbiekben sem sikerült felzárkózni, a magyarok minden tekintetben jobbak voltak. A biztos vezetés tudatában kicsit kiengedett a Győr, és – kihasználva a sok kiállítást – csökkentette a különbséget a norvég alakulat.

A fordulás után ismét hengerelt a Győr, 17-12-re vezetett már. A Larvik a folytatásban már kedvetlenül játszott, és esélye sem volt, így összesítésben tíz góllal maradt alul. A Győri ETO KC története során először jutott a BL-ben a legjobb négy közé.

Kiesett a Debrecen és a Dunaferr

Mindkét magyar érdekelt vereséget szenvedett idegenben, és hazai pályán szoros csatában az utolsó percekben úszott el a négy közé jutás. A Dunaferrnek hat gólt kellett behoznia, negyedórával a vége előtt meg is volt az előny, de a drámai végjátékot jobban bírta a spanyol Elde Prestigo csapata, és végül csak kettővel sikerült nyerni.

A Debrecennek “könnyebb” dolga volt, a dán Ikast Bording ellen legalább három góllal kellett nyernie a biztos továbbjutásért. Egy fergeteges hajrával a vezetést sikerült megszerezni, de skandinávok megtartották sovány előnyüket.

Női BL, negyeddöntő, visszavágó:
Larvik HK (norvég) – Győr 23-27 (12-14)
Továbbjutott: a Győr, kettős győzelemmel.

Hypo (osztrák)-Aalborg (dán) 31-19
Továbbjutott: Hypo NÖ, 55-53-mal.

Krim Ljubljana (szlovén)-Slagelse (dán) 26-28
Továbbjutott: Slagelse, kettős győzelemmel.

Női EHF Kupa, negyeddöntő, visszavágó:
Dunaferr – Elde Prestigio (spanyol) 28-24
Továbbjutott: az Elda, 58-56-os összesítéssel.

Debrecen-Aquaticum – Ikast Bording (dán) 27-26
Továbbjutott: az Ikast, 52-51-es összesítéssel

Bayer Leverkusen (német)-Zaporizzsja (ukrán) 25-23
Tj: Leverkusen, 51-50-nel

Ajánlott videó

Olvasói sztorik